Informatie Fortius jeugdkamp 2020

Fortius Jeugdkamp
Vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2020

Het Fortius Jeugdkamp 2020 gaat door. Het kamp vindt plaats op kampeerboerderij Land van Kleef in Loon op zand en is voor pupillen B, pupillen A en junioren CD.

Hieronder een aantal vragen die u wellicht heeft en wij graag voor u beantwoorden.
Heeft u nog een andere vraag? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Is het kamp verantwoord gezien de huidige Covid-19 situatie?
JA. Al op 11 juni heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt dat de kampen voor jeugd door mogen gaan. De maatregelen zijn nog verder versoepeld op 1 juli. We volgen verder zeer strikt de landelijke richtlijnen van het RIVM en de lokale regels van Loon op Zand. Ook Land van Kleef moet namelijk alle regels volgen die vanuit de gemeente zijn bepaald.

Wat verandert er aan het kamp gezien de situatie?
Voor de kinderen vrijwel niets. Het gezellig sporten gaat door, de leuke spellen (nog leuker dan vorig jaar) zorgen vast weer voor veel plezier en we eten lekker en gezond. Alleen voor de leiding en de trainers geldt binnen de 1,5 meter-regel (nog). Hier houden we uiteraard rekening mee. Voor het slapen zorgen we voor de oudere kinderen dat er voldoende ruimte/afstand gewaarborgd kan worden en voldoende geventileerd wordt. Dit laatste, het ventileren, geldt ook voor de kleinere kinderen.

Waarom is het kamp pas vanaf pupillen B?
Omdat de animo voor het Jeugdkamp altijd enorm is, we nu minder kinderen dan normaal mee kunnen nemen én we geen kinderen willen teleurstellen, nemen we dit jaar geen pupillen C of mini’s mee. Voor hen wordt een aparte activiteit georganiseerd in het najaar. Dus, voor iedereen is er wat leuks te beleven bij Fortius!

Waarom gaat het busvervoer niet meer door voor de heenreis?
Hiervoor is gekozen uit oogpunt van veiligheid (niet met veel pupillen en/of junioren in één bus), maar vooral ook om budget te creëren voor extra veiligheid en activiteiten.

Hoe werkt het met het brengen?
Het ophalen is altijd een gezellige maar ook drukke bedoening. Dus dit zal dan ook voor het brengen gelden, maar we weten dit ook van eerdere jaren toen er ook geen busvervoer was. We zullen waarschijnlijk met tijdzones gaan werken waarop specifieke groepen kunnen worden gebracht. Ruim een week voorafgaand aan het kamp ontvangt u hiervoor meer informatie. Een en ander hangt natuurlijk ook af van de dan huidige regels.

Hoe werkt de inschrijving?
Via het inschrijfformulier op deze website kunt u uw zoon of dochter aanmelden vanaf zondag 5 juli 12.00 uur. Er is plaats voor 90 kinderen. Dat is iets minder dan voorgaande jaren. We gaan ook  werken met een evenredige verdeling tussen pupillen en junioren. De inschrijving is voorlopig  als je van ons een bevestiging per mail hebt gekregen. Na deze bevestiging volgt het verzoek tot betaling. De inschrijving is definitief als de betaling binnen de gestelde termijn door ons is ontvangen.

Welke gegevens moet ik invullen?
Mailadres, voornaam, achternaam, geslacht, categorie, geboortedatum (afhankelijk van pc-instelling DD-MM-YYYY of MM-DD-YYYY, telefoonnummer(s) ouder, met wie willen ze op de kamer, dieet, medicatie en eventuele overige opmerkingen.

Wanneer ontvang ik de bevestiging?
U ontvangt de bevestiging uiterlijk 1 augustus 2020.

Wanneer moet de betaling binnen zijn?
De betaling moet uiterlijk twee weken voor start kamp, zijnde 11 september, op de rekening staan van Fortius. Dit rekeningnummer staat in de bevestigingsmail die u van de organisatie ontvangt.

Wat als de situatie verandert?
Het kan uiteraard gebeuren dat versoepelingen worden beperkt of ingetrokken. Dat hopen wij uiteraard niet, maar mocht dit gebeuren dan houden we u op de hoogte. Waar u verzekerd van kan zijn, is dat zowel de organisatie van het Jeugdkamp als Kampeerboerderij Land van Kleef de situatie nauwlettend volgt en zich blijft verdiepen in de regels.

Wat als het kamp door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan?
We kunnen dan het grootste deel van het aanbetaalde bedrag (EUR 55 euro per kind) terugstorten. Een relatief klein bedrag van ongeveer 15 euro per kind zal waarschijnlijk nodig zijn om de al gemaakte kosten te dekken.