Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een Vertrouwenscontactpersoon?

Een veilige en prettige sfeer bij Fortius, dat willen wij voor iedereen!
Als je een melding of klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon. Het kan gaan over een medesporter, een trainer, een coach/begeleider, een vrijwilliger, een ouder of bijvoorbeeld een medewerker.
De Vertrouwenscontactpersoon zal goed naar je luisteren en samen met jou bekijken hoe het probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima.
Als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. Een klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet veilig en prettig voelt bij Fortius.

Bert den Boer en Carine Banga trainen allebei bij Fortius. Zij doen dit werk samen voor Fortius, omdat iemand soms liever met een man of een vrouw praat als er iets aan de hand is.
Zij vervangen elkaar ook bij vakanties en hebben allebei veel ervaring met het begeleiden en coachen van mensen. Natuurlijk overleggen zij ook samen hoe alle leden van Fortius betrokken kunnen worden bij het voorkomen van ongewenst gedrag, want dat is een zaak van iedereen in de vereniging. Bert of Carine bespreken hoe jij met je klacht om kunt gaan. Ze luisteren, denken mee, adviseren. Jij bent uiteindelijk degene die bepaalt wat jij verder met je melding doet.

De Vertrouwenscontactpersoon heeft geheimhoudingsplicht

De naam Vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt deze persoon in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt. Wel is het zo dat iedere klacht wordt gemeld bij een afgevaardigde van het bestuur, zodat zij daarvan op de hoogte zijn. Dat kan indien gewenst anoniem. Als er sprake is van een misdrijf of wanneer er gevaar ontstaat voor anderen of jouzelf, moeten zij de vertrouwelijkheid doorbreken en zijn zij verplicht dit te melden bij de politie. Als dit nodig mocht zijn, overleggen zij natuurlijk heel goed hoe dat voor jou op een veilige manier kan gebeuren. Ook dan wordt het bestuur op de hoogte gesteld. Het kan dan nodig zijn dat een Vertrouwenspersoon van NOC*NSF wordt ingeschakeld.

Bereikbaarheid

Onze mailadressen zijn alleen bedoeld voor een verzoek tot contact. We willen graag dat een klacht vertrouwelijk wordt toegelicht en niet via de mail.
Je kunt telefonisch contact met Carine opnemen via: 06 52645622 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bert is te bereiken via telefoonnummer: 06 28430164 of via zijn mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor beide adressen geldt, dat berichten niet door anderen dan Carine of Bert worden gelezen.

Carine Banga            Bert den Boer

Carine Banga                                             Bert den Boer