Groepslessen

Welkom op de pagina groepslessen Fortius

[update 06-02-2023]

Bij Fortius hebben wij een grote groepsleszaal waar veel verschillende lessen worden gegeven. Groepslessen zijn simpel gezegd sportlessen op muziek in groepsverband.

Er bestaan verschillende soorten lessen en bij Fortius proberen we mee te gaan met alle nieuwe rages in de fitnesswereld.

Het voordeel van groepslessen is dat je nooit alleen bent. Je bent samen aan het sporten en kunt elkaar motiveren, bovendien is het sociale aspect voor veel deelnemers ook een belangrijke drijfveer. Na de les een bakje koffie in de kantine gebeurt regelmatig.  

Een groepslesinstructeur zorgt voor motivatie en inspiratie en kan daardoor het doorzettingsvermogen van jou als sporter bevorderen door jou net dat beetje extra te laten doen. Door het gebruik van motiverende muziek kun je meer uit de trainingen halen.

Proefles?

Wil je een keer meedoen met een groepsles stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke dag/tijd je een proefles wilt meedoen!

Bij Fortius hebben we kleedkamers waar je je kan omkleden en eventueel kan douchen. In de groepsleszaal heb je een handdoek en een flesje/bidon met water of een sportdrank nodig. Het is niet toegestaan met sportschoenen, die ook op straat gedragen worden of waarvan de zolen afgeven, de zaal te betreden.

De groepsleszaal bevindt zich beneden in de sporthal. Als je de trappen afgaat kom je in de grote sporthal, 2e  deur aan de rechterkant is de groepsleszaal.

Als je lid bent van Fortius kun je aan alle disciplines bij de vereniging meedoen. Van groepslessen en fitness, hardlopen, atletiek, worstelen dit allemaal met een en hetzelfde lidmaatschap.

Wij werken bij Fortius in de groepslessen met een reserveringssysteem genaamd SPORTKLOK.  Je dient je maximaal 2 uur voor aanvang van een les in of uit te schrijven. Alle leden van Fortius kunnen een account aanvragen via www.sportklok.nl. Na controle wordt je account geactiveerd en kun je inschrijven voor alle verschillende lessen.

De verschillende groepslessen die wij aanbieden zijn:

Bodyshape:

Een groeples op muziek waarbij de nadruk ligt op spierversterkende oefeningen.Daarbij wordt gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals steps, gewichtjes en elastieken. Het is geschikt voor iedereen die op muziek kan bewegen. Een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde choreografie.

Bootcamp:

Een OUTDOOR les. Een groepstraining in de buitenlucht met conditie- en krachtoefeningen. Bij bootcamp maak je vaak gebruik van diverse attributen zoals autobanden, dumbells, en obstakels in de omgeving. Het wordt in groepsverband gegeven waarbij veel samengewerkt wordt.

Cardio boksen:

Is een combiles met bokstechnieken, uithoudingsvermogen en kracht. Deze combinatie zorgt ervoor dat je het hele lichaam traint en wel tot 1000 calorieën per les kunt verbranden. We zullen je technieken uit het boksen aanleren, flink aan je conditie werken en je motiveren om je eigen grenzen te verleggen.

Yoga:

Is een groepsles waarbij lichaam en geest in balans gebracht worden door diverse houdingen en ademhalingstechnieken. Tijdens de les worden oefeningen voor beginners en gevorderden afgewisseld en afgestemd op de groep die aan de les meedoet. Heb jij een druk bestaan en ben je op zoek naar een manier om aan lichaam en geest te werken? Probeer dan eens Yoga. Zo krijg jij weer de kracht en energie die je nodig hebt!

Flowyoga:

Is een vorm van yoga op muziek. Verschillende krachtige houdingen gaan soepel en geleidelijk in elkaar over. Door pilates-oefeningen toe te voegen train je ook je core (rug, borst en buik). Bij deze vorm van yoga gaat het om je eigen lichaam voelen, de aandacht richten op jezelf en je gedachtestroom tot rust brengen. Het fijne is dat je helemaal tot rust komt en hiermee je lichaamsbewustzijn vergroot.

Pilates:

Bij Pilates train je je belangrijkste spieren – ook wel je core of powerhouse genoemd, te weten: bekkenbodem, buik en rug. De oefeningen zijn rustig en gecontroleerd. Je focust je op je innerlijke kracht door je core-spieren heel aandachtig te gebruiken en aan te spannen, terwijl je diverse low-impact bewegingen maakt.

Powerpump:

Een echte full-body workout. Wil jij graag aan krachttraining doen, mis je de motivatie om dit alleen te doen? Probeer dan eens deze groepsles. Met behulp van een stang en gewichten train je door middel van verschillende oefeningen je hele lichaam. Grote en kleine spiergroepen. Door het trainen van grote spiergroepen vorm je niet alleen je lichaam, je verbrandt ook nog eens heel veel calorieën! Powerpump is dus de ideale groepsles voor iedereen die een strakker en slanker lichaam wil!

Steps:

Een groepsles met behulp van een bankje waar je op- en afstapt. Steps doet een groot beroep op je been- en bilspieren en vergroot je uithoudingsvermogen. Hou je van bewegen op muziek en in het bijzonder van uitdagende combinaties van verschillende pasjes, dan is deze groepsles echt iets voor jou.

Zumba:

Is een groepsles geïnspireerd door Latin muziek en bewegingen. Je danst alle stijlen van de Latin Dance op een leuke en verfrissende manier. Het is een heerlijke workout. Je verbrandt niet alleen veel calorieën, maar het is ook veel fun en goed voor je conditie.

Fortius Fit:

Een motivatieprogramma met 12 weken begeleiding. Het staat voor sportief bewegen en vitaliteit. Goed voor je lijf en geest. Om in shape te komen en te blijven helpt onze deskundige trainster Christine jou. Samen maken jullie een slim en persoonlijk programma . Aan de slag met voeding, beweging en je gewicht. Kortom jouw vitaliteit staat voorop!

Check ons rooster en schrijf je in via je account in www.sportklok.nl

Ben je nog geen lid vraag een proefles aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

GA HIER NAAR HET LESROOSTER

 

 

Op ons YouTube-account vind je nog steeds onze online groepslessen. Deze hebben wij tijdens de eerste lockdown opgenomen, zodat jij ook thuis kunt trainen.

Vragen? Stuur een bericht aan de instructeurs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.