Fortius biedt wederom een trainingsprogramma op maat voor de Marathon van Rotterdam

Altijd al een marathon willen lopen? Dan is dit jouw moment om je voorbereiding te starten voor de 42ste editie van de NN Rotterdam Marathon op zondag 16 april 2023.

We nodigen je graag uit voor de informatieavond bij “Fortius” op dinsdag 13 december om 21:00 uur in de kantine in de Fortiushal, Sportpark Reeweg, Halmaheiraplein 35, 3312 GH Dordrecht.

Daar vertellen we je meer over de weg ernaartoe. Want volgens een jarenlange traditie zal ook dit jaar weer bij “Fortius” een trainingsprogramma georganiseerd worden. De trainingen worden begeleid door gediplomeerde trainers vanuit de vereniging en zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Niet-leden kunnen gedurende drie maanden meetrainen bij “Fortius” en gebruik maken van alle voorzieningen. De kosten voor niet-leden bedragen € 50,-

Indoor Dordrecht op 28 januari

Op zaterdag 28 januari 2023 organiseert Fortius een open indoorwedstrijd voor junioren, senioren en masters. De inschrijving opent op 27 november. Leden van Fortius krijgen voorrang indien zij inschrijven vóór 7 januari 2023. Vanaf 7 januari gaat toelating op volgorde van inschrijving, ongeacht van welke vereniging je lid bent. Als een onderdeel vol zit, wordt de inschrijving voor dat onderdeel gesloten. De inschrijving voor de gehele wedstrijd sluit uiterlijk op 20 januari.

De wedstrijd kan alleen volledig doorgaan als we voldoende hulp krijgen. Doe je zelf niet mee, maar heb je die dag wel tijd om te helpen? Geef je dan op als jury of vrijwilliger via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij iemand van de WOC.

Onderdelen, pogingen en tijdschema

Binnenkort onderlinge werpmeerkampen

Het is de bedoeling op een van de komende drie zondagen (27 november, 4 of 11 december a.s.) onderlinge meerkampen te houden. Gezien de onzekere situatie voor wat betreft het weer in deze periode zal pas op de donderdag ervoor worden beslist of de wedstrijden de zondag erop zullen plaatsvinden. Gelieve dus regelmatig te checken of de wedstrijd op atletiek.nu staat vermeld. Het wordt een werpvierkamp voor junioren CD en een officiële werpvijfkamp voor junioren B en ouder.

Met veldlopen of crossen kom je de winter wel door; crosscompetitie

Op zaterdag 5 november 2022 heeft bij AV Passaat in Papendrecht de eerste van vijf wedstrijden in de regionale Stard crosscompetitie (atletiek regio Dordrecht) plaatsgevonden. Het was een prachtige, zonnige dag na een nacht met heel veel regen. Het park waar in moest worden gelopen lag er mooi bij met veel herfstkleuren. Voor de toeschouwers was er van de wedstrijd niet heel veel te zien anders dan de start en finish omdat het park vanaf Passaat moeilijk bereikbaar is. De inzet van de pupillen was er niet minder om. Het totaal aantal deelnemers namens Fortius lag rond de 75. Dat is in vergelijking tot voorgaande jaren een stabiel getal. We hopen daar met onze proefcross tijdens de training van 22 oktober 2022 een positieve bijdrage aan te hebben geleverd.