C/D competitiewedstrijd van 19 juni gaat toch door!

De eerder afgelaste competitiewedstrijd voor C/D-junioren op 19 juni in Gorinchem gaat toch door. Wanneer alle organisatoren de C/D competitie van 19 juni toch nog kunnen organiseren, dan telt de uitslag van deze wedstrijd mee voor de finalewedstrijd van september. Kunnen niet alle poules deze wedstrijd organiseren, dan gaat de competitie alleen door in de poules waar een organisatie is en telt de einduitslag niet voor de finales in september. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dat op deze webiste publiceren. 

Versoepelingen corona: een overzicht

Vanaf zaterdag 5 juni zijn er verdere versoepelingen van de coronaregels van kracht. Ook bij Fortius mogen we daarom weer meer! We hebben de versoepelingen en geldende maatregelen voor jullie op een rijtje gezet.
We willen jullie vragen je goed aan de basismaatregelen te houden op onze accommodatie. Houd zoveel als mogelijk anderhalve meter afstand, tenzij dit door sportbeoefening niet mogelijk is (bijvoorbeeld worstelen of estafette). Bij klachten blijf je thuis. Was je handen regelmatig en maak je gebruikte materialen schoon. Publiek is nog steeds niet toegestaan op onze accommodatie. Handhaving van de gemeente controleert hierop. De belangrijkste beperkingen die gelden zijn:

Pupillencompetitie Alblasserdam verplaatst naar 26 juni

Omdat er op 5 juni nog geen wedstrijden tussen verschillende verenigingen gehouden mogen worden, heeft de Stichting Atletiek Regio Dordrecht besloten de wedstrijd in de pupillencompetitie van 5 juni te verplaatsen naar 26 juni. De locatie is de accommodatie van AAA in Alblasserdam.
De datum in Atletiek.nu is aangepast naar 26 juni en de ingeschreven deelnemers ontvangen een mailtje over deze aanpassing.

Fitnessruimte open en loopgroepen mogen weer

Vanaf woensdag 18 mei 2021 mag onze fitnessruimte ook eindelijk weer open. Daar hebben wij, en jullie vast ook, lang op gewacht! De fitnessruimte is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag zijn we open van 09.30 uur tot 11.30 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Uiteraard willen we wel dat het trainen op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. De coronamaatregelen van de rijksoverheid zijn hierbij leidend. Om die reden hebben we besloten dat maximaal 20 personen tegelijkertijd kunnen trainen in onze fitnessruimte. Bij de ingang van de fitnessruimte staan 20 flesjes desinfectiemiddel. Kom je binnen om te sporten, neem dan een flesje mee om de apparaten en gewichten die je hebt gebruikt schoon te maken. Zijn de flesjes op? Dan is de fitnessruimte vol en is er helaas geen ruimte meer om te trainen op dat moment. Houd hier dus rekening mee, wanneer je komt sporten. We gebruiken geen reserveringssysteem.

Verder vragen we jullie rekening te houden met de volgende maatregelen:

  • Vul bij binnenkomst in de fitnessruimte het registratieformulier met gezondheidscheck in. 
  • Binnen in onze accommodatie is het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens het sporten mag het mondkapje uiteraard af.
  • Reinig apparatuur en materiaal na gebruik met desinfectiemiddel
  • Houd tijdens het sporten anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Sport alleen of met één ander.
  • De kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Ga na het sporten meteen naar huis.

Ook de loopgroepen kunnen weer starten. Vanaf 27 jaar mogen sporters weer in groepen van maximaal 30 personen hardlopen. Houd hierbij anderhalve meter afstand van elkaar. De verzamelplaatsen voor de training zijn weer op de parkeerplaats aan de achterzijde van de sporthal bij de eigen trainer of op afgesproken plaatsen. Jullie worden verder geïnformeerd door jullie trainers.

Groepslessen weer van start

We zijn heel blij dat we vanaf woensdag 19 mei eindelijk weer groepslessen kunnen geven! Deze groepslessen zullen wel buiten worden gegeven. Dit heeft te maken met de regelgeving. Bij hevige regenval of onweer zullen de lessen daarom niet doorgaan.

In het nieuwe rooster vinden jullie vanaf woensdag ook trainingen Yoga (maandag & woensdag) en Corepower (woensdag)!

ALV verplaatst naar 7 juli 2021

De Algemene Ledenvergadering, die gepland stond op 16 juni 2021 is verplaatst naar 7 juli 2021. Hopelijk is er dan meer bekend over de openstelling van de kantine, alsmede het toegestane aantal personen bij samenkomsten.
Nogmaals aan alle leden de dringende oproep om zich aan te melden voor een bestuursfunctie. Dit omdat enkele bestuursleden tijdens de Algemene Ledenvergadering aftreden en zich niet herkiesbaar stellen, zie ook dit artikel. De kans bestaat dat de bestuursbezetting zodanig wordt dat de vereniging stuurloos wordt. Laat het dus zover niet komen. (Eerdere reacties behoeven niet te worden herhaald.)