Uitnodigingsbrief en tijdschema promotie/degratiewedstrijd 11 september

Fortius heeft van de Atletiekunie de organisatie van de landelijke promotie-degradatie-wedstrijd 2e/3e divisie toegewezen gekregen. De wedstrijd wordt gehouden op zondag 11 september. De vrouwenploeg van Fortius heeft zich voor deze finale geplaatst.
In de wedstrijd op 11 september strijden de beste acht teams uit de 3e divisie en de laatste vier teams uit de 2e divisie tegen elkaar. Inzet is uiteraard het winnen van eremetaal voor de beste drie clubteams, maar ook wordt er gestreden om deelname in de 2e divisie.

Pupillen trainen door tijdens de zomervakantie!

Inmiddels zijn we over de helft van de zomervakantie. Vanaf de start op zaterdag 16 juli 2022 wordt er door de pupillen gewoon doorgetraind op zaterdagen en woensdagen. Wel met een kleine aanpassing ten aanzien van de aanvangstijd op woensdag; alle pupillen trainen op woensdag van 18.00-19.00 uur. De zaterdag trainingen zijn voor alle pupillen van 09.30-10.30 uur. De framerunners hebben overigens wel een zomerpauze ingelast.

Overlijden Lida van Gink

Naar nu pas bekend is geworden bij het bestuur, is ons zeer gewaardeerd lid en vrijwilligster Lida van Gink op 14 juli 2022 op 78-jarige leeftijd overleden. Zij is op 1 april 1980 lid geworden van “Hercules”. Tijdens de ledenvergadering op 30 maart 2022 is zij nog gehuldigd in verband met haar 40 jaar lidmaatschap jubileum (zie foto). Eigenlijk 42 jaar, maar door de corona-lockdown, kon de huldiging in 2020 niet plaatsvinden. Zij verrichtte vele vrijwilligerswerkzaamheden.

Aangepaste openingstijden zomervakantie

De openingstijden van de hal zijn aangepast voor de komende zomervakantie:

Fitness

• Week 28 tot en met week 33 (maandag 11 juli t/m zondag 21 augustus):

maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur,
zaterdag van 9.00 tot 12.00 en
zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Groepslessen

Week 27 t/m week 30 (maandag 4 juli t/m zondag 31 juli)
en
Week 34 t/m 35 (maandag 22 augustus t/m zondag 4 september)
Zie zomerrooster groepslessen
NB. Week 31, 32 en week 33 (maandag 1 augustus t/m zondag 21 augustus)
geen groepslessen

Tussenstand PR-competitie op 30 juni 2022

Momenteel staan er in totaal 163 atleten op de lijsten (51 jongens pupillen, 52 meisjes pupillen, 27 jongens junioren en 33 meisjes junioren). De meisjes zijn dus in de meerderheid.

Ongetwijfeld zullen er al wel weer atleten van de vereniging af zijn, maar de opschoning zal na 1 november 2022 plaatsvinden, als ik weer de beschikking heb over een nieuwe ledenlijst.

Bij de jongens pupillen heeft Noah van Bezooijen zijn zeer grote voorsprong gehandhaafd en schijnt zonder grote problemen naar de eindoverwinning af te stevenen Voor de tweede plaats is er nog niets beslist. Jesper van Leeuwen is nog steeds tweede, maar nu voor Valentijn van Eersel.

Bij de meisjes pupillen heeft Merel de Bont enige afstand genomen van de achtervolgsters, maar er is nog niets beslist. Fae Suijkerbuijk is nog tweede, maar nu direct gevolgd door Merle de Koning.

Bij de jongens junioren is Lenn Boer sterk teruggekomen en deelt nu de leiding met Ruben van Roosmalen. Het ziet er naar uit, dat zij het samen gaan uitvechten om de eerste plaats, want zij hebben een grote voorsprong genomen op Kelvin Mol en Tijn van Driel, die met nog een paar anderen strijden om de derde plaats.

Bij de meisjes junioren is er in de top drie totaal niets veranderd. Noch qua plaats noch qua puntenaantal en dus heeft Tula Hermus nog een kleine voorsprong op het achtervolgende peloton onder aanvoering van Bo van Driel en Iris Slooten. Alleen het peloton is iets groter geworden.