Kogelslingeren voor pupillen

Onderlinge wedstrijd kogelslingeren voor pupillen op woensdag 11 oktober 2023

Het is de bedoeling op woensdag 11 oktober a.s. weer een onderlinge wedstrijd kogelslingeren voor pupillen A 1e en 2e jaars, die ten minste éénmaal op het nummer hebben getraind, te houden. Men kan zich opgeven tijdens de training en eventueel ook nog op de dag zelf. Momenteel hebben 34 pupillen A (jongens en meisjes, 1e en 2e jaars) ten minste éénmaal getraind. Als ze allemaal mee willen doen, zal de wedstrijd over twee woensdagen gespreid moeten worden. Want als iedereen meedoet, heeft iedereen slechts twee beurten.

Hulp van ouders gevraagd

Er wordt wederom hulp gevraagd van ouders om alles in orde te brengen (binnenring plaatsen, sector uitzetten) en mee te helpen jureren (plaats neerkomst kogel vaststellen, meetlint over middelpunt ring houden, afstand aflezen en deelnemers oproepen en afstanden noteren). Als er een ouder foto’s wil maken voor het verslag in de nieuwsbrief is die ook welkom.

Overgang pupillen naar junioren

Op 1 november a.s. gaan de pupillen A2 over naar de junioren. Dat betekent, dat er niet meer op woensdagavond getraind kan worden. Zij kunnen op zondagochtend van 10.45 -12.00 uur of op maandagavond van 17.45 00 - 19.00 uur trainen. Er wordt zoveel mogelijk buiten getraind, maar bij te slecht en te koud weer wordt er binnen getraind.
Ook de gewichten van de kogels gaan veranderen. Meisjes D moeten met 2 kg en een langere draad werpen en jongens D zelfs met 3 kg (net zoals bij het kogelstoten). Voor de jongens geldt er een overgangsperiode van twee (eventueel drie) maanden waarin zij met een 2 kg werpen om de overgang niet te groot te maken. Gedacht is aan oktober en november, met eventueel december er nog bij.

Piet Barends

Inschrijving clubkampioenschappen sluit op 22 september

Op zaterdag 7 oktober worden op de accommodatie van CAV Energie in Barendrecht de clubkampioenschappen baan voor Fortius, CAV Energie en AV Spirit gehouden. Er wordt in elk van de drie clubs gestreden om het eigen clubkampioenschap, maar de wedstrijd wordt gezamenlijk verwerkt. De inschrijving  sluit op 22 september (2 weken voor de wedstrijddatum).

Op 28 oktober en 1 november weer verkoop van wedstrijdkleding

Twee keer per jaar kan de wedstrijdkleding van Fortius besteld worden bij Balans. Er is weer een mogelijkheid om de kleding te passen op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag 1 november van 18.00 tot 19.30 uur in de kantine van Fortius. Vanaf de eerste dag zal de webshop van Balans twee weken open staan om de kleding te bestellen. Daarna is de levertijd nog vijf weken. De bestelde kleding wordt naar Fortius gestuurd en kan op de club worden opgehaald.

Tussenstand PR-competitie op 31 augustus 2023

Hierbij de tussenstand per 31 augustus 2023. De tussenstand per 31 juli 2023 is niet gepubliceerd, daar er nauwelijks wedstrijden waren waaraan Fortiusleden hebben deelgenomen, laat staan grote aantallen Fortiusleden. Atletiek mag dan wel een zomersport zijn, maar in Nederland is er gedurende de maanden juli en augustus nu niet direct een overmaat aan wedstrijden. Het zijn natuurlijk de vakantiemaanden bij uitstek, maar toch. In België zijn er in deze maanden meer wedstrijden.

Vacatures: secretaris Fortius en Technische Zaken SOAR

Het bestuur van Fortius is op zoek naar een nieuwe secretaris. Bij de Stichting Overdekte Accommodatie Reeweg (SOAR), die de Fortiushal beheert, bestaat een vacature voor een bestuurslid technische zaken.

Het is van groot belang dat deze vacatures worden ingevuld. Klik op de vacatures hieronder voor meer informatie. 

Vacature secretaris Fortius

Vacature bestuurslid technische zaken SOAR

Inschrijving voor Indoor Recordwedstrijden geopend

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert Fortius weer de jaarlijkse Indoor Recordwedstrijden. Pupillen en junioren die per 1 november overgaan naar een nieuwe categorie, krijgen op deze laatste zaterdag van oktober nog een laatste kans om hun persoonlijke records in hun huidige categorie te verbeteren.  De wedstrijd staat ook open voor senioren en masters.

Inschrijven