placeholder image

2e Competitie U18/U20

Mooie resultaten tijden 2e competitie U18/U20 Terneuzen

Vandaag tijdens mogelijk een van de warmste dagen van deze maand de 2e competitie voor bovenstaande jeugd. Helaas door de Atletiek Unie wederom geplaatst in het midden van de centraal examens wat  logischerwijs voor een aantal afzeggingen heeft gezorgd.

Dit maal naar het uiterste puntje van zeeland , de regio is blijkbaar heel groot en voor iedereen ruim 100 km heen en terug in de auto. Maar gelukkig hebben we de ouders nog. Als steun, als juryleden of gewoon als chauffeur.

Desondanks zijn er zowel bij de mannen als bij de dames weer een aantal mooie prestaties neergezet. Voor de uitslagen zie Atletiek.nu maar hieronder een paar mooie uitschieters

Bij de jongens loopt Timo de Kok een mooie 1500m en de ranglijst in. Yuma van Dijkhuizen was sinds lange tijd weer actief op de polsstok en springt een nette 3.20 en loopt daarna nog een mooie 200m in 25.48. Sven Hurkmans met een hele mooie afstand op speer 49.12.

Mees Schneider die voor het eerst een 2000m steeple liep en nog nooit over horden had gelopen.7.03.69!

Uiteraard ook bij de dames mooie resultaten:

Savannah Bailey op 1 cm na 12 meter met de kogel. Floor Zebel die zich verheugde op de 2000m steeple die voor het eerst in haar categorie werd gelopen. Een mooie 10.20.89 en een nat pak!

De zweedse estafette leverde Savannah, Cristy, Julia en Evy zelfs een clubrecord op . Klasse dames!

Eva Reijinga die in de hitte een hele mooie 1500m afleverde met 5.13.66 en daar ook hard de ranglijst binnen snelt!

Laten we niet vergeten dat dit een team effort is geweest, voor zowel de dames als de heren en dat we zeker bij de dames nog een kans hebben om de finale te halen. Op naar de 3e wedstrijd met hopelijk weer iedereen aanwezig en op zijn best. We gaan er voor. Wij als trainers hebben van jullie genoten.

De foto’s komen zo snel mogelijk!

Vacature voorzitter

Het bestuur van Fortius is (op korte termijn) op zoek naar een voorzitter.

De huidige voorzitter (foto) heeft aangegeven dat de pensioenleeftijd voor zijn bestuurslidmaatschap is aangebroken.

Het bestuur geeft leiding aan de vereniging, bepaalt het beleid (verenigings- en technisch beleid), in samenspraak met de commissies. De voorzitter en de overige leden van het dagelijks bestuur hebben hier een voortrekkersrol in en bewaken het beleid.

Wat houdt de functie in?

Definitieve datum Cor Melger eindloop: donderdagavond 2-6-2022

Niet alleen voor de beginnersgroep

De datum voor de Cor Melger eindloop is donderdagavond 2 juni 2022. De start is om 19:30 uur vanaf de Noordendijk bij Fortius. De loop is georganiseerd om de beginnersgroep 2022 af te sluiten met een echte wedstrijd. De beginnerscursus hardlopen voor onervaren hardlopers is op 7 maart 2022 gestart en nu zijn de cursisten na 13 weken zover dat ze een 5 km wedstrijd aankunnen. We vieren dit met de Cor Melger eindloop. Deze loop is niet alleen voor de beginnersgroep maar juist voor alle leden van Fortius. Hopelijk doen alle Fortius-leden mee en helpen ze zo de nieuwe atleten hun eerste wedstrijd een feest te maken.

Jubileumfeest 11 juni 2022

Kaartverkoop gestart

In 2021 bestond onze vereniging Fortius 125 jaar! Een heel bijzonder jubileum voor een hele bijzondere vereniging.
Maar liefst 125 jaar brengt onze vereniging gezelligheid, sportiviteit en prachtige prestaties van onze sporters. En juist die gezelligheid willen we – hoewel een jaartje later door de corona-beperkingen – een passende invulling geven met een fantastisch mooi feest op zaterdag 11 juni 2022.
In 2021 kon het feest helaas niet doorgaan, maar nu mag het weer, dus we maken er wat speciaals van. Het feest wordt vanaf 19:30 uur gehouden in een feestelijk aangeklede hal en/of kantine.
De DJ en de zangers die er allemaal een feestje van kunnen maken zijn al geboekt.
De kosten voor het jubileumfeest zijn € 7,50 per persoon.
Hiervoor krijgt iedereen een welkomstdrankje, heerlijke hapjes en een aardigheidje bij vertrek.

Fortius organiseert de 2e wedstrijd in de seniorencompetitie

Op zondag 22 mei organiseert Fortius de 2e wedstrijd in poule 13 van de competitie voor senioren 3e divisie.

Aan de deelnemende verenigingen is deze uitnodigingsbrief gestuurd.

Hulp gevraagd

Voor het gereed maken van de accommodatie, en voor het klaarzetten en weer opruimen van materialen kunnen we wat extra handen goed gebruiken. Hulp bij het jureren is ook altijd welkom. Ook zijn we nog op zoek naar een fotograaf die foto’s wil maken voor publicatie op de website en sociale media van Fortius en de Atletiekunie. Wil je helpen? Zeg het tegen iemand van de WOC of stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..