Updates

Twee keer goud Jurgen van Berkum op NKi Masters; Nederlands record voor Ko Florusse; Ruben Scheurwater Nederlands kampioen op de weg

20160214 ruben kogel

In het weekend van 13 en 14 februari werden in Omnisport te Apeldoorn de Nederlandse kampioenschappen indoor voor Masters gehouden. Het leverde Parthenon drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons op. Met daarbij opgeteld een Nederlands record en twee clubrecords zijn deze NK voor de Parthenonatleten zeer succesvol verlopen.

Dag 1

Ko Florusse stal zaterdagavond de show met zijn zestigmeterrace. Hij gaf zijn gouden medaille extra glans door die te winnen in een nieuw Nederlands record M65. Zijn tijd 8,29 s. was een verbetering met 0,04 seconde van het oude record. Dat stond op naam van Jan Ties van Groningen Atletiek, die in Apeldoorn tweede werd achter Ko.

Jurgen van Berkum bracht twee gouden plakken mee terug naar Dordrecht. Op de 60 m horden kreeg hij het niet cadeau: pas op de eindstreep werd de wedstrijd beslist, toen hij met slechts 0,02 seconde Gerard Faaij van Avantri voor bleef. Het verspringen won Jurgen met een ruimere marge met een mooie afstand van 6,02m.

Ricardo Hill won in 8,30 s. zilver op de 60 meter in zijn nieuwe categorie M60. Hij moest Ruud Wieles van Typhoon in een Nederlandse recordtijd voor zich dulden.

Verse master Ruben van Ameijden won op zijn allereerste NK Masters meteen zilver bij het kogelstoten M35 met 12,92m, een nieuw clubrecord.

Kogelstoter Ruben van Ameijden

Robert Florusse (M35) werd met 11,72m derde bij het kogelstoten, maar kreeg daar geen bronzen medaille voor. Hij was slachtoffer van de verscherpte medaillelimieten. Bij kampioenschappen voor masters win je niet automatisch een prijs als je 1e, 2e of 3e wordt, maar moet je ook nog aan een medaillelimiet voldoen. Die limieten zijn met ingang van 2016 een stuk strenger geworden.

Rens van der Elst (M45) wist gezien de concurrentie van tevoren al dat hij niet in de prijzen zou vallen, maar hij had wel een persoonlijke topdag met een tijd binnen de 60 seconden op de 400 meter. Zijn 59,67 s. was een verbetering van het clubrecord voor masters, dat hij vorig jaar al op zijn naam schreef. De 60 meter liep Rens anderhalf uur later in 8,45s.

Mark Uilhoorn deed in de categorie M50 mee aan het verspringen en het kogelstoten. Zijn prestaties waren 4,12m ver en 8,96m met de kogel.

Dag 2

Na alle successen van de Parthenonmannen op de eerste dag van de NK, kwamen op zondag de kogelstootsters Evelien van Zwanenburg en Sandy van der Heydt naar Omnisport voor hun NK indoor. Evelien (V45) wist in een spannende wedstrijd beslag te leggen op het brons met een beste seizoensprestatie van 10,27m. Het verschil met de nummer 2 was slechts 4 centimeter.

Sandy was de enige deelneemster in haar categorie V40 en kogelstootte mee in de wedstrijd met de V35 en de V45. Haar prestatie was 9,26m, wat haar geen medaille opleverde omdat zij, net als Robert een dag eerder, onder de gestelde limiet bleef.

Ruben Scheurwater Nederlands kampioen 10 kilometer

Terwijl in Apeldoorn de NK indoor aan de gang was, werd zondag 14 februari in Schoorl het NK Masters 10 kilometer op de weg gehouden. Ruben Scheurwater werd in een rustige, tactische race Nederlands kampioen M35. Zijn eindtijd was 32:08.