Worstelen

Beheers
de tegenstander

Competitief

Worstelen gebeurt in een landelijke competitie, met verschillende verenigingen.

Worstelen is één van de oudste olympische sporten. Het gaat dan ook veel verder dan een beetje stoeien met elkaar. Bij het worstelen draait het niet alleen om kracht, maar ook om souplesse, tactiek en reactiesnelheid. In de trainingen komen al die onderdelen aan bod en doet je hele lijf mee. Worstelen is dan ook een van de weinige sporten waarbij je alle spieren traint. Net als andere verdedigings- en vechtsporten zijn er ook bijn worstelen gewichtsklassen; je meet je dus altijd met iemand van ongeveer gelijk formaat.

Jeugd en worstelen

Kinderen vinden het af en toe heerlijk om met elkaar te stoeien. Het is een manier om je energie kwijt te kunnen, maar ook om je motoriek te ontwikkelen en ervaring op te doen in de omgang met anderen. We leren bij Fortius kinderen worstelen, maar tegelijkertijd leren wij ze daarbij ook om hun emoties te beteugelen, zichzelf te vertrouwen en op anderen te vertrouwen.

Dat maakt worstelen een uitstekende sport voor kinderen. In de trainingen wordt er plezier gemaakt en stoere spelletjes worden afgewisseld met ontspanning en rust. Op de mat leren de kinderen wat wel en niet mag.

De trainingstijden zijn:

  • Dinsdag, 18.30 – 20.00 uur, vanaf 8 t/m 16 jaar
  • Vrijdag, 18.30 – 20.00 uur, vanaf 6 t/m 16 jaar
  • Zondag, 10.00 – 11.00 uur, 13 jaar en ouder (Parktraining in het Wantijpark)

Partners
waar we mee sporten

Overige trainingen

Ook voor de volwassenen bieden wij ook verschillende trainingen aan. Het eerste halfuur is intensieve conditie- en krachttraining, daarna worden de technieken geoefend en tijdens het laatste deel van de training krijg je de gelegenheid de getrainde technieken in de praktijk te brengen in een partijtje worstelen met iemand van ongeveer gelijk gewicht.

De trainingstijden zijn:

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met de hoofdtrainer Bram Franken.

Proefles

Kom langs om eenmalig mee te sporten

Fortius Updates

Al het Fortius nieuws en nieuwe agenda items maandelijks in de mail krijgen? Meld je dan aan.

Naar boven