Updates

Fenomenale prestaties op NK C-junioren

20210828 80m Anniek en Cristy

Succes dit weekend in Amsterdam bij de (officieuze) Nederlandse C-junioren kampioenschappen. Aangezien er voor deze leeftijdsgroep (14- en 15-jarigen) geen beperkingen waren sinds het uitbreken van Corona stonden de atleten goed getraind aan de start. Diverse atleten gaven de voorkeur aan de wedstrijd in Papendrecht maar 3 talentvolle meiden wilden zich meten met de top van Nederland en reisden af naar Amsterdam.

Zaterdag

Evy (Wessels) mocht aantreden voor haar 80 m sprint en liep een hele knappe 10,94 s, maar aangezien ze 1e jaars C-junior is moest ze strijden tegen 2e jaars atleten die een jaartje ouder zijn en jammer genoeg was haar tijd niet voldoende voor de halve finales. Bij kogel viel haar prestatie een beetje tegen, maar gelukkig zijn er weer genoeg wedstrijden de komende tijd om revanche te nemen.

Op de 80 m sprint stond ook Cristy (Pieter) klaar en plaatste zich eenvoudig voor de halve finale waarin ze in een tijd van 10,18 s een 51 jaar oud clubrecord verbeterde voor de meiden C!!! Gelijk door naar het verspringen om na 6 sprongen een zilveren medaille in ontvangst te mogen nemen om weer gelijk door te gaan naar de finale voor de 80 m. Met het verspringen nog in de benen snelde ze naar een 2e plaats in de finale.

Anniek (de Lange) mocht samen met vriendin Cristy de finale doen van het verspringen. Dat de Fortiusmeiden eigenlijk elk jaar de beste zijn is een beetje traditie en ditmaal ging Anniek er met de gouden plak vandoor met een vertesprong van 5,60 m.

Zondag

Anniek wist bij het hoogspringen de 1,66 m te bedwingen en won daarmee een zilveren plak. Elk ander jaar was dit een gouden plak geweest, maar dit jaar waren er 7 meiden die boven de 1,60 m sprongen, wat uitzonderlijk is. Na een welverdiende rustpauze van 2 uurtjes was er nog de finale van de 150 m waar ze finishte als 6e.

In diezelfde 150 m finale was het Cristy die er geen twijfel over liet bestaan wie de snelste in Nederland is en in een supertijd van 18,93 s won ze de race.

150 meter met Anniek (3e van links) en Cristy (5e van links)