Updates

Drie keer podium bij de Nationale a-games

Zondag 12 mei werden de nationale a-games gehouden. Een jaarlijks atletiekfeest speciaal voor de A-pupillen. Of eigenlijk U11 en U12 pupillen tegenwoordig natuurlijk, maar een kniesoor die daar op let, want het komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

De atletiekbaan van AV Pijnenburg was weer het toneel waar heel veel pupillen wilden laten zien wat ze konden, maar waar het vooral een gezellig spektakel was. Namens Fortius waren er vier atletes onder de Soestse zon actief. Aangezien we met zovelen zijn in deze categorie kunnen we misschien volgende keer met meer Fortius-blauw meedoen, maar dat promotiestukje komt volgend jaar wel.

In de categorie U12-V was Fae Suijkerbuijk er. Ze had zich ingeschreven voor haar favoriete onderdelen, vortex-werpen en kogelstoten. Dat ze dit erg leuk vindt bleek ook wel uit het resultaat. Ze kwalificeerde zich zonder al teveel moeite voor de finales en verbeterde haar kogelstoot-pr naar 8,33m. In de finales liet ze ook weer zien dat ze prima weet hoe het moet. Ze behaalde twee keer de derde plek op het podium. Topper!

Bij de U11-V meiden deden Angie Pennock, Pepa Hermus en Isabel Rook mee. De drie dames kwamen samen uit op de 60m en het kogelstoten. Angie wist bij de kwalificaties een finaleplek te bemachtigen bij kogelstoten en eindigde op een mooie vijfde plek met een pr van 6,13m. Bij de 60m eindigde geen van de meiden in de finale maar Pepa rende wel een sb in haar serie.

Ook Angie mocht een sb afvinken, bij het verspringen was haar beste sprong 3,63m.

En last but not least deed Isabel mee met hoogspringen. Tot en met 1,25m ging het prima, maar die 1,30m is toch ineens wel heel hoog. Maar het was hoog genoeg, want ze mocht het podium op. Haar sprong was goed voor een derde plaats.

Op de foto bovenaan dit artikel v.l.n.r. Angie, Pepa, Isabel.