Updates

Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen

Op zaterdag 31 augustus 2024 organiseerde C.A.V. Energie in Barendrecht voor de 44e keer de Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen. Deze wedstrijd is een eendaagse meerkamp met 5 onderdelen, waarvan tenminste 1 sprint, 1 springonderdeel, 1 werponderdeel en 1 lange afstand. Namens Fortius deden Leila Daku en Bente Lutz mee in de categorie U11-V en Jax van Rijn en Hugo Visser in de categorie U9-M. In beide categorieën was er een sterk deelnemersveld aanwezig deze dag. Bij de U11-V deed onder andere de winnares van de Apeldoorn Pupillen Indoor 2024 en die van de 5-Regio Ontmoeting in Bergen op Zoom 2024 mee. En bij de U9-M waren 4 jongens uit de top 5 van de Apeldoorn Pupillen Indoor 2024 aanwezig en de top 3 van de 5-Regio Ontmoeting in Bergen op Zoom 2024. In combinatie met het stralende weer waren dus alle ingrediënten aanwezig voor een mooie strijd aan het einde van de zomer.

Ondanks dat Leila bij het eerste onderdeel (60m sprint) een behoorlijke punten achterstand moest incasseren, was het duidelijk dat ze de zomervakantie goed was doorgekomen. Met maar liefst PR’s op 4 van de 5 individuele onderdelen en winst bij het verspringen, hoogspringen en op de 1000m, won ze deze meerkampwedstrijd glansrijk. Bente sprong met 3.70m een mooi nieuw PR en zette voor de rest een degelijk toernooi neer. 

Jax en Hugo begonnen de wedstrijd met een goede 40m sprint waarmee ze 2e en 3e werden op dit onderdeel. Met een tijd van 6.81s op de 40m verovert Jax een 3e plaats in de Fortius Top 10. Helaas is werpen niet het beste onderdeel van beide jongens, dus moesten er na 3 onderdelen nog een heleboel punten goed gemaakt worden. Dit gebeurde gelukkig ook, want met een verschrikkelijk snelle 600m in 1:51,96s won Hugo dit onderdeel heel ruim en Jax werd met een sterke 2:01,62s 2e. Deze 600m tijd van Hugo is niet alleen een verbetering van zijn eigen U9-M clubrecord maar ook van het 27 jaar oude U10-M clubrecord van Fortius (was 1:56,7). Hoe snel deze tijd was bleek ook uit de verbetering van de baanrecords op de Bongerd met ruim 8 sec in de U9-M categorie en 5 sec in de U10-M. Veel tijd om bij te komen van deze 600m hadden de jongens dit keer niet, want een kwartier later moesten ze alweer door met verspringen, hetgeen voor sommige een zware opgave bleek. Hugo had gelukkig nog wat explosiviteit in de benen over en kwam nog heel dicht in de buurt van zijn PR en sloot de meerkamp winnend af met wederom een nieuw baanrecord op de Bongerd, maar nu voor zijn vijfkamp puntentotaal van 2473 pt. Jax werd in een heel sterk deelnemersveld netjes 5e.  

Ondanks dat er dit keer dus niet zo veel pupillen van Fortius meededen met de Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Barendrecht, was er met 2x winst toch maximaal succes.    

Naar boven