Updates

2 NR’s voor Joop van den Brink, supersprong Anniek de Lange

20171028JoopVdBrink

Tijdens de Openingswedstrijd op zaterdag 30 maart in Papendrecht hebben enkele Fortiusatleten opmerkelijke prestaties geleverd.
De 86-jarige Joop van den Brink slaagde erin liefst twee Nederlandse records in zijn categorie M85 te verbeteren. Terwijl de meeste mensen op die leeftijd elk jaar wat moeten inleveren, lukt het Joop nog steeds om progressie te boeken.

De discus wierp hij in Papendrecht naar 21,99 m, een verbetering van het Nederlands record met meer dan anderhalve meter. Het Nederlands record kogelstoten M85 verbeterde Joop met 30 centimeter naar 8,58 m.
Een andere bijzondere prestatie leverde de jonge Fortiusatlete Anniek de Lange. De D-juniore overbrugde in de verspringbak een afstand van 5,23 m.Dat is 16 centimeter verder dan het bestaande clubrecord voor MJD en een prestatie van nationaal niveau. Anniek komt meteen in een stevige positie bovenaan de nationale ranglijst van 2019 te staan.

Behalve Joop en Anniek deden er nog veel meer Fortiusatleten mee aan de openingswedstrijd van AV Passaat. Bekijk hier hun resultaten en hier alle uitslagen van de wedstrijd.

        Anniek de Lange 2018

Joop (archieffoto)                         Anniek (archieffoto)

 

Naar boven