Updates

3e competitiewedstrijd U18/U20 Zevenbergen

Op een zonovergoten zondag (12 juni) richting Groene Ster in Zevenbergen met de dames en heren atleten.
Helaas wat afzeggingen in verband met een blessure en/of een vakantie maar in het algemeen 2 volle ploegen. Bij een aantal opgeluchte en blije gezichten vanwege de behaalde examens dus dat moest goed komen.
Met de kennis vooraf dat bij de dames een finaleplaats nog enigszins in zicht was had iedereen er zin in. Bij de mannen zou het vandaag voornamelijk om persoonlijke records moeten gaan en die kwamen er die dag voldoende ondanks de aantrekkende wind.
Een aantal prestaties die eruit sprongen:

Mick 100m 12.37 met 2.5.ms tegenwind met ook mooie races van Tim en Jaime.
Sven als werper op de 400m met een mooi pr 54.94.
Flint met een mooie 800m in 2.04.83 en Mees met een mooie 1500m in 4.35.14.
Freek mocht eindelijk aan de gang als kogelslingeraar maar het clubrecord bleef nog even uit zicht.
Voor de mannen een 5e plek in de poule en landelijk een 19e plaats . Niet verkeerd van de ruim 100 teams door geheel NL.
Bij de dames een ijzersterk optreden van Savannah op de kogel met een mooi pr van 12.68m waarbij ze naderhand ook op de loopnummers aanwezig was met een zij-aan-zij gevecht met Zoë waarbij beide dames in 1.06 over de streep kwamen. Zoë die daarvoor al een sterke 800m had laten zien met 2.27.23 waarbij zij de Fortius ranglijst binnen komt.
Op de 1500m was Eva weer present met ook een nieuw PR van 5.08.38 wat een mooie opsteker is voor het NK senioren waar ze een ongetwijfeld mooie 5000m gaat lopen.
Jil haalde uit op discus met ruim 28 meter waarbij ook eindelijk voor Julia haar favoriete onderdeel kogelslingeren aan de beurt kwam. Niet het resultaat waarop gehoopt, maar toch de punten met ruim 39 meter.
Bij het hoogspringen haalde Anniek weer haar “gewone” hoogte van 1.70m waarbij ze het nog even spannend maakte op 1.78 wat op dit moment een EK-limiet is. Helaas net niet zondag, maar wie weet wat komend weekend bij de NK ons nog staat te wachten.
De dames werden zondag 3e in de poule en zijn landelijk als 16e geëindigd (van de 110) met slechts 500 punten te weinig voor een finaleplaats. Volgend jaar dames gaan we dit gewoon over doen!
Voor de uitslagen zie deze pagina op Atletiek.nu

Namens de trainers dank aan de vrijwilligers voor het jureren en wij bedanken de atleten voor hun inzet en enthousiasme waar het voor ons als trainers om gaat!

Naar boven