Updates

80-jarige Piet Barends geëerd met feestelijke werpwedstrijd

(Bedankje van Piet onder aan dit artikel.)

Op zaterdag 21 oktober is clubman pur sang Piet Barends 80 jaar geworden. Deze bijzondere mijlpaal werd bij Fortius een dag later feestelijk en sportief gevierd met de “Piet Barends Werpwedstrijd” die op initiatief van zijn collega-werptrainster Vita van Dorp stiekem was georganiseerd. Het was wonderwel gelukt dit tot op het laatste moment voor Piet geheim te houden. Hij was echt verrast toen hij op de baan aankwam om (dacht hij) training te geven en daar een spandoek met zijn naam en een heleboel clubgenoten aantrof.

Verschillende mensen hadden hapjes en eigengemaakte baksels meegebracht. Piet ontving veel felicitaties en cadeautjes, en natuurlijk werd er voor hem gezongen. Bovendien waren de weergoden ons gunstig gezind, zodat ook de wedstrijd lekker liep (uitslagen hier). Het was een gezellige dag en voor Piet een memorabele verjaardag.

Hieronder een sfeerimpressie in foto’s.

Bedankje

Bij deze wil ik eenieder bedanken voor de aangename verrassing, die mij vandaag (22 oktober 2023) ten deel is gevallen en zeker Vita van Dorp, die ik er sterk van verdenk de aanstichtster te zijn. Mede, omdat ik op zaterdag 21 oktober – de eigenlijke dag – als gevolg van de viering van mijn 80e verjaardag met de familie het te druk had om op atletiek.nu te kijken (hetgeen ik toch regelmatig doe), had ik geen idee van wat er stond te gebeuren.
Iedereen ook bedankt voor de vele cadeaus, die ik heb mogen ontvangen en zeker de pupillen. Hierbij waren de nodige etenswaren, voornamelijk chocoladeletters, en diverse flessen port (en nu moeten de atleten maar zorgen voor clubrecords, zodat ik er zo nu en dan een of twee kan nemen op de goede prestaties).
Ik heb nu een naar mij genoemde wedstrijd. Verheugend was, dat er vier maal een clubrecord werd verbeterd op drie nummers, hetgeen dus reden was om er deze avond een paar te nemen (en een paar is twee). Voorts vielen op de uitstekende prestaties en de nodige PR’s bij het kogelslingeren van de pupillen. De junioren waren op dit nummer nog niet geheel bijgekomen van de grote vakantie

En nu maar op naar de volgende 80 jaar, alhoewel, dat wel enigszins overdreven is, maar we (voornamelijk de atleten) gaan gewoon door.

Piet Barends

Naar boven