Updates

Anniek de Lange wint goud en zilver op NK

20220617 Anniek ver

In het weekend van 17 t/m 19 juni vonden in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen voor junioren U20/U18 plaats. De deelnemende junioren U18 (junioren B) van Fortius hebben het daar bijzonder goed gedaan. Het hoogtepunt was de gouden medaille voor Anniek de Lange op het verspringen en later ook nog eens zilver bij het hoogspringen.

 

Anniek de Lange

Het verspringen U18V werd op vrijdagavond verwerkt. Het was een spannende wedstrijd. Na de eerste twee pogingen stond Anniek op de tweede plaats, maar in haar vierde poging sloeg zij met een sprong van 5,68 m genadeloos toe. De andere springsters kwamen hier niet meer overheen en Anniek liet zich later die avond de kampioensmedaille omhangen. En passant was dit ook nog eens een evenaring van het clubrecord voor meisjes junioren A/B én de senioren vrouwen.
Een ander onderdeel waar Fortius wat ijzers in het vuur had, was het kogelslingeren. Bij de U18V was Julia van Dorp gezien haar persoonlijk record potentieel kanshebster voor het brons. Een evenaring van dat p.r. zat er die avond echter niet in. Haar beste worp was 45,08 m en die leverde een vijfde plaats op. Veerle Uilhoorn werd 13e met 29,90 m.
Freek Bosveld stond op de deelnemerslijst bij het kogelslingeren U18M. Hij steeg boven zichzelf uit met een verbetering van zijn p.r. met ruim zes meter naar 37,32 m. Een mooie zesde plaats op het NK voor hem.

20220617 Freek Bosveld kogesl

Freek Bosveld

Op de tweede dag van de NK kwam Anniek weer naar Amsterdam, dit keer voor het hoogspringen. Het werd opnieuw een boeiende wedstrijd, maar dit keer moest Anniek haar meerdere erkennen in Julia Dokter van Groningen Atletiek die de wedstrijd won met 1,76 m. Anniek werd tweede met 1,72 m.
Een bijzondere prestatie leverde ook Sven Hurkmans bij het speerwerpen. Hij viel met zijn vierde plaats net buiten de prijzen, maar slaagde er wel in om de speer naar de respectabele afstand van 52,20 m te gooien. Hij verbeterde hiermee het 27 jaar oude clubrecord voor jongens junioren B van Rowdy Middelkoop met 10 centimeter, wat echt wel wat zegt.

20220618 Sven speer

Sven Hurkmans
Savannah Bailey kwam in actie in de kogelring. Ook zij deed het met een p.r. van 12,72 m uitstekend. Ze werd er op het NK U18 tiende mee.

20220618 Savannah kogel

Savannah Bailey

Het was voor Fortius een geweldig NK en de club mag trots zijn op deze getalenteerde en gemotiveerde jonge atleten. Van harte gefeliciteerd!

Naar boven