Updates

Vier gouden plakken voor Parthenon op NK Masters

20160611Jurgen podium

Foto’s

Dit weekend werden de Nederlandse kampioenschappen voor masters verwerkt op de baan van Altis in Amersfoort. De eerste Parthenonatlete die zaterdagochtend in actie kwam was Carine Banga. Zij kwam uit  op het onderdeel hink-stap-sprong. In de regen sprong zij met 9,45m een mooi persoonlijk record en een clubrecord voor vrouwen masters. Haar prestatie was goed voor de gouden medaille bij de V45 en ze bleef er bovendien ook alle andere categorieën mee voor.

De tweede Parthenonner die op de eerste dag van de NK goud binnenhengelde was Jurgen van Berkum. Hij was in 16,45 de snelste M45 op de 110m horden. Later op de dag won Jurgen opnieuw goud met 12,25m bij hink-stap-sprong.
Joke Torbijn won in 15,22s een bronzen plak op de 100m V55.
Op zondag was het Wil Florusse (V65) die al vroeg aan de bak moest. Reeds om 10 uur ’s morgens begon voor haar het discuswerpen. Zij won zilver met een voor haar matige afstand van 21,40m.
Aan het eind van de dag wonnen twee Parthenonatletes goud en zilver bij het kogelstoten. Bij de V45 werd Evelien van Zwanenburg Nederlands kampioene met 9,91m. Sandy van der Heydt benaderde haar tot op 30 cm en liet zich het NK-zilver omhangen. Eerder op de dag hadden de twee dames ook al op het ereschavot gestaan toen ze tweede en derde werden bij het discuswerpen, maar  ze ontvingen daar geen officiële NK-medaille voor omdat ze niet hadden voldaan aan de medaillelimiet. Deze limieten worden op masterskampioenschappen altijd gehanteerd en zijn dit jaar verscherpt.
Joke Torbijn voldeed wel aan de medaillelimiet met haar tijd van 31,79m op de 200 meter, maar won geen medaille om de eenvoudige reden dat ze niet bij de eerste drie eindigde. In een spannende race, waarin de V55-atletes weinig voor elkaar onder deden, werd zij vierde.