Updates

Baanatletiek: trainingen junioren C/D

Informatie Junioren C/D

Welkom op het gedeelte van de website over de CD junioren. Leuk dat je geïnteresseerd bent. Hieronder leggen we je uit hoe er bij Fortius training gegeven wordt aan jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar.
De reguliere trainingen vinden plaats op de volgende dagen:

– woensdag 19:00 – 20:30 uur
– zaterdag 10:30 – 12:00 uur

De trainingen bestaan uit een algemeen gedeelte en een technisch gedeelte. Tijdens het algemene gedeelte is er aandacht voor kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie, zodat je sterker en sneller wordt. Het tweede gedeelte is technischer omdat dan bijvoorbeeld met een speer geworpen wordt of over een lat gesprongen wordt bij hoogspringen.

Na het algemene gedeelte kies je een onderdeel uit de onderdelen die die dag worden aangeboden. Omdat plezier bij ons voorop staat, trainen alle niveaus door elkaar heen. We vinden het leuk als er meegedaan wordt met wedstrijden, maar als je daar geen behoefte aan hebt vinden wij dat ook goed.

Ieder onderdeel wordt zo veel mogelijk door twee vaste trainers gegeven. Het voordeel hiervan is dat je steeds dezelfde trainers hebt die jouw ontwikkeling volgen en bij je wensen aansluiten.
We houden ons aan gedragsregels zodat iedereen weet wat er van ze wordt verwacht en waardoor het leuk is om bij Fortius te sporten.

Om je op de hoogte te brengen van de laatste informatie en voor het aankondigen van wedstrijden gebruiken we een groepsapp. In deze groepsapp zitten alleen ouders/ verzorgers.

Omdat we degenen die aan wedstrijden meedoen hierin willen ondersteunen, bieden we hen op uitnodiging een extra training aan. Deze trainingen worden op andere dagen gegeven en door verschillende andere trainers, doordat er met oudere leeftijdscategorieën wordt meegetraind. Ook bestaat er de mogelijkheid om polsstokhoog-trainingen te volgen.

Voor vragen/mededelingen kun je altijd voorafgaand aan of na een training bij de trainers terecht. De coördinator van de CD junioren is Bob Hurkmans.

We hopen je snel te ontmoeten bij Fortius.

Bijlagen:
– Gedragsregels
– Stappenplan
– Extra trainingen

In de winterperiode wordt een deel van de trainingen in de hal gegeven. De zaalvloer is spikebestendig, maar alleen puntjes van maximaal 5mm lengte met een stompe punt zijn toegestaan. Klik hier voor meer informatie over die puntjes.

Naar boven