Updates

CD-competitiewedstrijd een succes

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover…
De eerste officiële competitiewedstrijd voor de CD-junioren! Dit was niet alleen een geweldige wedstrijd voor iedereen om hun PR’s te verbreken, maar ook de enige wedstrijd om als team in een finale te komen. En de atleten hebben zeker gebruik gemaakt van deze wedstrijd, velen zijn met mooie PR’s naar huis gegaan.
Het is dit jaar wat anders dan normaal, er is maar één wedstrijd, en die is ook nog eens alles bepalend… Het puntentotaal van elk team van deze wedstrijd bepaalt of de teams zullen mogen meedoen aan de landelijk A, B, C of D finale. Het zijn er dit jaar 4x zoveel als voorheen en dat betekent in september dus ook voor Fortius meerdere finales!

Het beste team deze wedstrijd waren de meisjes junioren C die met zijn allen net buiten de A finale zijn gevallen en met plek 14 zullen mogen deelnemen aan de B finale. De jongens junioren D hebben het ook niet onaardig gedaan en mogen met plek 19 ook deelnemen aan de B finale. De meisjes junioren D staan niet zó hoog in de ranglijsten, maar hebben een plek in de D finale kunnen bemachtigen met hun 46ste plek. Voor de jongens junioren C heeft het helaas niet zo mooi uit mogen pakken, zij vallen helaas buiten de finaleplekken ondanks hun mooie prestaties.
Deze mooie teamprestaties waren natuurlijk niet mogelijk geweest zonder mooie persoonlijke prestaties. Zo heeft Anniek de Lange (MC) een hoogte van 1,75m gehaald bij het hoogspringen. Het gejuich was al bij de 1,70 aanwezig, maar ondanks het al nieuwe PR lukte het haar ook nog om de 1,75 m te halen en hiermee springt ze hoger dan ze zelf is (zie foto). Andere mooie prestaties bij de meisjes C waren de 150 meter sprint van Anniek de Lange en Evy Wessels. Ze liepen respectievelijk 19,69 en 20,15 seconden.
Bij de jongens junioren D was de 600m nog opmerkelijk, Kelvin Mol liep de rest van de serie er hier af met een spetterend eindschot. Hij eindigde hierdoor uiteindelijk in 1:50,46. Ruben van Roosmalen sprong ook nog een mooie 1,40 m op hoog.
Al met al was het voor iedereen een geslaagde dag en voor verdere uitslagen kunt u kijken op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/35642/ .

Naar boven