Updates

D-junioren nemen 6 medailles mee naar huis op NK

7 junioren waren present op de officieuze Nederlandse kampioenschappen in het Olympisch stadion wat resulteerde in 6 medailles.

In de ochtend mochten Cristy en Anniek beginnen in de verspringbak, aangezien ze de enige waren die het lukte om over de 5 meter te springen mochten ze de gouden en de zilveren medailles mee naar huis nemen. Nadat Maxim een beetje ruzie had gemaakt met een horde bij het hordelopen revancheerde hij zich op de 150m met een mooie race en een snelle tijd. Ondertussen waren Femke en Jil geconcentreerd bezig bij het polstokhoogspringen en met tips van Arno lukte het Femke om met een nieuw persoonlijk record van 2.30m een bronzen medaille te winnen. Jil mocht weer door naar het speerwerpen waar ze met een dik persoonlijk record net onder de 20m bleef maar volgende wedstrijd gaat dit zeker lukken. Ook Veerle verbeterde haar persoonlijk record alleen dan bij het discuswerpen, met kogel had ze 2 superstoten maar in haar enthousiasme stapte met haar voet buiten de ring en zeker bij een NK zien ze dit niet door de vingers. Lucas was vroeg gekomen om de sfeer te proeven en de rest aan te moedigen en mocht eindelijk beginnen, niet onverdienstelijk want bij polstok sprong hij met 2.50m naar een 2e plek. Anniek had zich ook ingeschreven voor de 150m en had daar HEEL VEEL zin in, het was te zien, ze vloog over de baan naar een 3e plek.

Eerder op de dag had Cristy zich joggend (zo leek het) geplaatst voor de finale van de 60m, de volledige Nederlandse top stond aan de start maar met haar nieuwe glimmende schoenen snelde ze naar de 1e plaats.

Bedankt voor de mooie dag, jullie inzet en sportiviteit.

Naar boven