Updates

Dordtse Biesbosch Halve Marathon: uitslagen, foto’s en video’s

Aan het begin van deze week waren de weersvoorspellingen nog niet al te rooskleurig, maar de zorgen bleken onterecht. Net als vorig jaar konden de lopers van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon zich gelukkig prijzen met perfect loopweer. Ondanks de naamsverandering van de loop en de vereniging, wisten lopers uit de wijde omgeving ons weer te vinden.

Rond 10 uur mochten de jongste deelnemers beginnen aan hun wedstrijd. Vergeleken met vorig jaar waren de afstanden en leeftijdscategorieën enigszins veranderd, waardoor de verdeling iets evenwichtiger was. Bijna 150 kinderen deden mee aan de verschillende afstanden. Het grootste deel van de jeugd was afkomstig van Fortius en OBS De Griffioen, maar ook uit de regio waren er atleetjes aanwezig. Alle kinderen werden beloond met een mooie medaille voor hun knappe prestatie.

Hierna was het de beurt aan de lopers voor de 5 en 10 kilometer om hun schoenen verder af te slijten. Zij liepen een parcours dat voerde over de groene dijken langs het Wantij. De winst op de 5 kilometer ging bij de mannen naar Daniël Krol van Typhoon die slechts 18 minuten en 24 seconden nodig had om de afstand te overbruggen. Hij werd gevolgd door Maarten Danckaarts van Fortius en en Teus van Dijk. Bij de vrouwen kwam Janita Korevaar als eerste over de finish in een tijd van 22:35 minuten. Arianne Duel en Sharon Maasland complementeerden het podium op de 5 kilometer.

Alexander Siemons, vorig jaar nog derde op de 5 kilometer, was de snelste van de 70 mannen die aan de 10 kilometerloop deelnamen. Hij liet de klok stilstaan op 36:25. Tweede en derde werden Wim Kuijpers en Teun van der Linden. Bij de vrouwen won Marjolein Bakker de 10 kilometer in 45:26 minuten. Ida Bergshoeff mocht het zilver in ontvangst nemen en het brons was voor Rebekka Herkemij.

Een kwartier voor de start van de 5 en 10 kilometer gingen de lopers van de Halve Marathon al van start. 386 lopers verspreid over de diverse leeftijdscategorieën zijn uiteindelijk over de finish gekomen, na door de Dordtse Biesbosch te hebben gelopen. Als allersnelste kwam Arjan Kaashoek van Typhoon over de finishstreep. Een bekend gezicht, want vorig jaar behaalde hij nog de tweede plaats bij de jubileumeditie. Hoewel hij dit jaar met 1:15:44 een halve minuut langzamer was dan vorig jaar, was dat wel goed voor de eerste plaats.

Erik Klooster behaalde de tweede tijd door in 1:19:23 de eindstreep te passeren, maar in zijn leeftijdsklasse van Mannen45 was dit goed voor de hoogste podiumplek. Tweede bij de mannen senioren werd Wouter de Bruin die, op gepaste afstand van de winnaar, in 1:19:55 finishte. Dit was wel beduidend sneller dan zijn tijd van vorig jaar. De derde plek bij de senioren was voor Anro Oomsen.

Judith Janszen van Rotterdam Atletiek won bij de vrouwen de langste afstand door in 1:26:23 te finishen. Een halve minuut na haar finishte Carolien van de Kreeke, die wel de eerste plaats in haar leeftijdscategorie behaalde, waar dit vorig jaar nog een derde plaats was. Zij liep dan ook bijna een halve minuut sneller. Annemarie Kersbergen werd tweede bij de vrouwen senioren en de derde plek was voor Susan Gregoire.

Alle overige uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl.

De organisatie wil graag alle verkeersregelaars, fietsers, klokkers, inschrijfbureaumedewerkers, chipknippers, barmedewerkers, opbouwers en alle andere vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet! Hopelijk tot volgend jaar.

Bekijk hier foto’s van Eagle Fotografie.

Videoreportage jeugd (9:25 min.).

Videoreportage volwassenen (12:02 min).