Updates

Drie Nederlandse records voor Joop van den Brink

Joop van den Brink heeft zaterdag 26 augustus tijdens een wedstrijd in Papendrecht een geweldige prestatie geleverd door niet minder dan drie Nederlandse records in de categorie M85 te verbeteren.
Tijdens de onderlinge Fortius werpwedstrijden was het Joop al eerder gelukt om voorbij de bestaande Nederlandse records te komen, maar omdat op onderlinge wedstrijden geleverde prestaties niet in aanmerking komen voor een Nederlands record had Joop ingeschreven voor de baanwedstrijd van Passaat om daar een aanval te doen op de records.

Hij slaagde daarin ruim. Met de discus verbeterde hij het record naar 19,57 m (oude record was 18,77 m). Bij het kogelstoten liet hij de kogel op 8,28 m in het gravel ploffen, een verbetering van het oude record met 77 centimeter. De speer wierp hij naar 19,97 meter, waarmee hij het Nederlands record speerwerpen met bijna zes meter verbeterde (was 14,01 m).
Ook de jeugd van Fortius was ruim vertegenwoordigd op de baanwedstrijd voor alle categorieën in Papendrecht en leverde goede prestaties. Ze zijn allemaal hier terug te vinden.
De volledige uitslagen van de Baanwedstrijd van Passaat van 26-8-2017 staan hier.

Naar boven