Updates

Fortius 9e en 7e in finales C/D-competitie

In de C/D-competitie gingen er tot 2020 twaalf teams naar de landelijke finale. Dit was ten opzichte van het aantal deelnemende teams weinig. Daarom zijn er tegenwoordig een A-, B-, C- en D-finale, waarin de nummers 1 t/m 48 zijn onderverdeeld. Op die manier hebben meer teams nog een vierde wedstrijd in september en ontstaat er in de voorrondes een extra strijd om de finaleplekken in de B-, C- en D-finale. Op zaterdag 17 september vonden de finales van 2022 plaats.

In de A-finale komen de echte topploegen terecht: de nummers 1 t/m 12 in het competitieklassement. De jongens junioren D van Fortius zijn zullke toppers, want zij hadden zich geplaatst voor deze finale. Ze hoefden er niet ver voor te reizen, want de wedstrijd werd georganiseerd op de baan van Rotterdam Atletiek. Fortius eindigde als 9e. Een mooie prestatie, gezien het aantal van 207 teams dat was gestart in de competitie voor D-jongens. Op de foto (een deel van) het team met mascotte Sportius.

De meisjes junioren D moesten wat verder weg voor hun wedstrijd, want de C-finale waar zij zich voor hadden geplaatst vond plaats in Emmeloord. Ook de meisjes D werden 9e in hun finale.

De D-finale waar de jongens junioren C van Fortius in zaten, werd in Gorinchem verwerkt. Fortius werd daar zevende.

uitslagen A-finale Rotterdam
uitslagen C-finale Emmeloord
uitslagen D-finale Gorinchem

Naar boven