Updates

Fortius-jeugd in groten getale bij RIWAL jeugdlopen “Dordtse Biesbosch”

Op zaterdag 11 maart 2017 heeft een groot aantal jeugdleden van Fortius aansluitend aan de ochtendtraining meegedaan aan de RIWAL jeugdlopen op onze eigen baan. Het startnummer was zo opgespeld maar de ‘chip’ die voor de precieze tijdsregistratie aan de bovenkant van de schoen met een ‘tie-wrap’ moest worden vastgemaakt kostte iets meer moeite. De jeugd die niet heeft meegelopen zal spijt hebben. Het was lekker weer om te lopen en met veel en enthousiast klappend publiek langs de kant van de baan. Bovendien met lopers die normaal een andere sport beoefenen zodat je goed moet opletten – een beetje duwen en trekken bij de start – en niet te snel van start moet gaan. Meedoen aan de 400, 600 of 800 meter op de baan is gelijk een goede voorbereiding voor de zomercompetitie.

De wat ervaren en oudere jeugdleden hebben weer een aantal podiumplaatsen gehaald. Voor de wat jongere en nieuwe leden is het lopen op de baan in het begin een hele uitdaging. Voor de jeugdtrainers is het mooi om te zien dat een groot aantal jeugdleden heeft meegedaan maar de deelname kan nog beter. Trainen is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig maar af en toe is het ook gewoon lekker spannend om aan een wedstrijd mee te doen en om zo te zien of je door het trainen vooruit bent gegaan. Na afloop is iedereen toch altijd weer blij en ga je tevreden met een medaille en soms een beker naar huis. Je hebt dan een leuk onderwerp voor het kringgesprek in de klas, want bij veel andere sporten krijg je niet snel een medaille.

Bij de meisjes 400 meter was de 1ste plaats – en dus het podium en een beker – voor Éowyn Vorthoren, werd Amelia Gniba 2de, Yara Engels 4de en liep Lisa Grootenboer naar een mooie 13e plaats. Bij de meisjes 600 meter liep Lisa de Lange naar de 2de plek, Annika Boertje naar een 6de , Danita Magermans naar een 7de en werd Rosa Paling 9de, Reza de Bruijn 10de, Aimy de Koning 11de, Tula Hermus 16e, Maud van Rooij 18e en Jessica Mijdam 19e in een veld van 25 loopsters.

Bij de de jongens 400 meter was er maar één deelnemer namens Fortius: Koen Gennise liep naar een verdienstelijke 5e plaats. Bij de jongens 600 meter waren van de 30 deelnemers maar liefst 11 lid van Fortius. Hugo Vink haalde een 2de plaats, Timo Kähler een 4de, Ruben den Dulk een 5de, Bram Kähler een 6de, Wouter van Balen een 7de, Sem Schoester een 9de, Rens Bakker een 12de, Owen Bray een 13de, Yonah Morar een 14de, Rick Thomas een 20ste en Ilay de Koning een 25ste plek. Allemaal erg goed gedaan!

Spannend was het bij de jongens 800 meter met 18 deelnemers uit 2006, 2007 en 2008. Vanaf het begin hebben Thomas en Ruben van Roosmalen op kop gelopen om bij de laatste bocht ingehaald te worden door Luuk Bosveld die als 1ste eindigde. Thomas haalde de 2de plek en stond samen met zijn broer Ruben – 3de plek – naast Luuk op het podium. Lucas Genisse eindigde als 5de, Jaime Joele als 6de, Thijs Haak als 7de, Yerne Biesterveld als 8ste, Ivar van Rijt 10de, Milan van Tiggelen 11de, Jilles van de Brule 12e, Tijn van Driel als 13de en Alexander van Namen als 14de. Ruben Heuseveldt liep namens zijn school en eindigde op de 15de plaats.

Bij de meisjes 800 meter gingen Novi Hermus en Veerle Uilhoorn snel van start. Novi werd uiteindelijk met een behoorlijke voorsprong 1ste en Veerle eindigde op een 3de plek. Madelief Rafaela werd 5de, Nikki de Winter 6de, Jil Vogelaar 8ste en Marit Merison 10de. In deze categorie liepen deelnemers uit 2006, 2007 en 2008. Uit dat laatste jaar komen de dus veel jongere Emmelie Nieuwkoop (11de), Noa Grootenboer (12e) en Senna Sliep (16de). Zij hebben dus erg goed hun best gedaan en zullen volgend jaar vast hoger eindigen.

Timo de Kok kwam bij de jongens 1200 meter na een spannende finish op het podium met een 3de plek, 4 seconden daarna gevolgd door Freek Bosveld die als 4de eindigde en vervolgens Erben Abma op de 5de plaats. Milan Vink werd 6de en Mees Schneider 7de in een klein veld van 9 lopers. Volgend jaar doen er vast meer lopers mee.