Updates

Fortius jeugd Inner Circle Run 2018

Op de eerste dag van de zomer van 2018 – donderdag 21 juni – hadden zich weer veel jeugd- en volwassenlopers aan de start gemeld van de Inner Circle Run in Hendrik-Ido-Ambacht. Toeschouwers aan de kant stonden met de jas aan in een waterig zonnetje en met een straffe, koude wind. Voor de lopers waren de omstandigheden blijkbaar prima want er was een record aantal deelnemers en het leverde weer veel podium en ereplaatsen op voor Fortius-leden. Onderstaand enkele resultaten van de jeugdleden.

De A-1 pupillen Luuk Bosveld en Yerne Biesterveld werden respectievelijk 1ste en 2de bij de kidsrun over 600 meter (8-9 jaar). Leensey Bilderdijk (pupillen B) liep in dezelfde race naar een mooie 5de plaats. Alexander van Namen (pupillen A 1) ‘Ik heb mijn best gedaan” snelde naar de 13de plaats. Lise de Lange (pupillen B) werd bij de meisjes 4de. Minke Schouten (pupillen A 1) liep in een van haar eerste wedstrijden naar de 24ste plaats bij de meisjes. 
Op de afstand van 1,2 kilometer (10-11 jarigen) liep Ruben van Roosmalen (pupillen A-1) naar de 3de plek en stond Danine Markesteijn (pupillen A-2) bovenop op het podium; 1ste.
Thomas van Roosmalen (Junioren D) kwam ook met eremetaal thuis op de afstand van 1,2 kilometer maar dan voor de categorie 12-13 jaar. Hij werd 3de in dezelfde tijd als de nummer 2.
Het parcours van de 5 en 10 kilometer is niet helemaal vlak maar kent de ‘Col de Sophia’ als een lastige, steile hobbel. Degene die de brug – gelegen over een deel van het parcours – als snelste weet te lopen krijgt na afloop de bolletjestrui. Deze hobbel heeft invloed op de tijden die worden gelopen.

5 kilometer

De 5 kilometer kende bij de dames een weinig verrassende winnares maar ze moet het toch maar steeds weer waarmaken; Annemarie Kersbergen (vrouwen senioren). Op de derde plek eindigde Marit Uilhoorn (junioren B).
Freek Bosveld en Mees Schneider (Junioren D) hadden zich voorgenomen om elkaar aan een snelle tijd te helpen. Met 20:20 liepen deze junioren naar een 23ste en 24ste plek in het seniorenveld. Daarmee staan ze nu nummer 1 en 2 in de Fortius 10-bestenlijst.

10 Kilometer

Eliza Damsteeg (17 jaar, Junioren A) werd met een tijd van 50:18 3de in de categorie vrouwen senioren.

Naar boven