Updates

Fortius succesvol in competitie voor B-junioren [+ foto’s]

[Update 29/5: nog meer foto’s, zie onderaan dit artikel]

Zondag 21 mei werd in Oud-Beijerland de eerste wedstrijd in poule 43 in de competitie voor B-junioren verwerkt. Fortius deed mee met drie competitieploegen: twee meidenploegen en één jongensploeg. Team 1 van de Fortiusmeisjes was zeer succesvol met een derde plaats in de poulewedstrijd met 6670 punten. Met dit puntenaantal staat de ploeg op een 13e plaats in de landelijke tussenstand. Hiermee is het bereiken van een finaleplaats niet ondenkbaar.

De beste 12 ploegen na twee voorrondewedstrijden gaan naar de landelijke finale en Fortius heeft slechts 63 punten minder gescoord dan de nummer 12, wat geen onoverbrugbare achterstand is. De tweede competitiewedstrijd op 11 juni in Etten-Leur zal met deze uitgangspositie bijzonder spannend worden.
De jongensploeg van Fortius werd op de baan van AV Spirit achtste in de poulewedstrijd. Een goede prestatie, in aanmerking genomen dat het team voor een groot deel bestaat uit C-junioren. Met een puntenscore van 5170 staat de ploeg landelijk op de 30e plaats van de 96 ploegen.
Ook het tweede meisjesteam van Fortius kwam bovengemiddeld goed mee in de poulewedstrijd. Dit team werd zevende van de 16 deelnemende ploegen en staat landelijk op een 47e plaats van de 92 ploegen.

Klik hier om alle individuele prestaties van de Fortiusatleten te bekijken en hier voor alle uitslagen van de competitiewedstrijd op 21 mei in Oud-Beijerland.

Landelijke competitiestand meisjes junioren B
Landelijke competitiestand jongens junioren B

FOTO’S (Rens van der Elst)

FOTO’S (Evelien van Zwanenburg)

FOTO’S (Sandy van der Heydt) toegevoegd 29/5

Naar boven