Updates

Fortius vertegenwoordigd op EK Masters

20170803RensVdElstAarhus

Van 27 juli tot 6 augustus 2017 vinden in Aarhus in Denemarken de Europese kampioenschappen atletiek voor masters plaats. Ruim 3800 atleten nemen deel. Tot de 154 atleten tellende Nederlandse equipe behoren ook de Fortiusatleten Sandy van der Heydt en Rens van der Elst. Zij werkten deze week hun wedstrijden af.

Sandy (V45) ging het toernooi in met een al enkele maanden aanslepende knieblessure. Het spreekt vanzelf dat haar vorm daardoor niet optimaal was. Toch wist ze bij het kogelstoten op zaterdag 29 juli nog een afstand van 9,09 m te overbruggen en negende te worden.
Bij het discuswerpen op maandag 31 juli werd Sandy elfde met 22,98 m.
Eerder op die maandag ging Rens (M45) van start op de 400 meter. Rens bleef in 60,08 een halve seconde verwijderd van het persoonlijk record dat hij in 2014 liep.
De 200 meter stond drie dagen later op het programma en ook hier kwam Rens in actie. Op deze sprintafstand bleef hij in 26,86 slechts een tiende van een seconde boven zijn drie jaar oude p.r.
Dat hij op beide onderdelen niet verder kwam dan de series had Rens gezien de zware concurrentie van tevoren al ingecalculeerd. Deelname aan een internationaal kampioenschap voor masters blijft hoe dan ook een mooie ervaring.

De uitslagen zijn te vinden op de website van de EK Masters.

Naar boven