Updates

Fortius vrouwenteam nog steeds in landelijke top 3

FOTOALBUM competitiewedstrijd Dordrecht 22-5-2022

De 2e voorronde in de seniorencompetitie op 22 mei was voor de ploegen van Fortius een thuiswedstrijd. Het vrouwenteam heeft de derde positie in de landelijke tussenstand van de derde divisie kunnen handhaven. De kans dat de ploeg dit jaar mee mag doen aan de promotiewedstrijd in september is hiermee weer groter geworden, want de eerste acht teams na 3 voorrondes plaatsen zich daarvoor. In de poulewedstrijd in Dordrecht werd het vrouwenteam van Fortius ruim eerste.
De mannenploeg van Fortius is in het landelijke klassement van de 34e plaats opgeklommen naar de27e. In de poulewedstrijd op hun thuisbaan werd de ploeg derde. Er werd over het algemeen goed gepresteerd door de Fortiusmannen en ze stevenden de hele dag aan op een prima score, maar door een mislukte wissel in de estafette viel het puntentotaal uiteindelijk lager uit dan verwacht.

De mannenploeg had in deze tweede competitiewedstrijd versterking gekregen in de persoon van Tibo Visser, die zowel de 400 meter vlak als de 400 meter horden won. De 400 in 51,94, de 400 horden 58,76. Op de 1500 meter was er een overwinning van Timo de Kok (JJA) in 4:11,11. Op de werponderdelen werden de punten binnengebracht door twee masters: Bob Hurkmans 40,62 m speerwerpen en Robert Florusse 11,48 m kogelstoten. Stefan van Prooijen deed het met 3,40 m goed op polsstokhoog.
Bij de vrouwen was Cristy Pieter (MJB) in 13,06 s de snelste op de met tegenwind gelopen 100 meter. Anniek de Lange (MJB) won in 26,82 s de 200 meter en haalde de nodige punten binnen met 1,70 m hoog. Claudia Noordzij deed in 64,11 s op de 400 meter wat van haar verwacht werd. Tessel Mingaars liep de 800 meter in een nette 2:40,33. Voor de langere afstanden was de temperatuur wat aan de hoge kant, maar desondanks liep Anna van Stigt de 3000 meter in 11:44,80. De 4 x 100 meter estafetteploeg demonstreerde de suprematie van Fortius. Startloopster Ilse Torbijn nam al meteen een voorsprong, die vervolgens door Milet Hoornaar, Savannah Bailey en tenslotte Cristy Pieter steeds verder werd uitgebouwd. Het team finishte met een straatlengte voorsprong in 50,22, een tijd die zelfs in de eredivisie niet zou misstaan.
De uitslagen van alle Fortiusdeelnemers zijn hier te lezen.
Organisatorisch verliep de wedstrijd goed. De WOC en het bestuur had er alles aan gedaan om in overleg met de gemeente Dordrecht het materiaal en de accommodatie helemaal in orde te krijgen. Ondanks aandringen van de zijde van Fortius lag op 22 mei echter nog steeds niet het juiste zand in de springbakken. Omdat het onverantwoord was om de atleten te laten springen in het blessures veroorzakende harde zand, werd door de organisatie en officials besloten het verspringen en hink-stap-sprong in de Fortiushal af te werken, waar wél het juiste zand in de landingsbak ligt. Het was een noodoplossing, waarvan we hopen dat we die in de toekomst niet meer hoeven toe te passen.

Uitslagen competitiewedstrijd Dordrecht 22-5-2022

Landelijke tussenstanden competitie

Naar boven