Updates

Fortius-worstelaars in Kolding Cup 2019

20190120 Ben Joghi podium

Jern en Ben Joghi zijn het afgelopen weekend op uitnodiging van De Halter uit Utrecht meegegaan naar de Kolding Cup in Denemarken. Het is een steeds groter wordend toernooi waar dit jaar meer dan 200 deelnemers uit acht verschillende landen aanwezig waren.

Vrijdagochtend 18 januari zijn we vertrokken vanuit Utrecht aan onze reis van ruim 700 km, maar ongeveer 7 uur later waren we op de bestemming. Bij aankomst konden we wegen, snel iets eten en toen deden we mee aan de interland tussen Polen, Denemarken en Nederland. Nederland mocht de spits afbijten tegen Polen. Er werd met 4-2 gewonnen. De wedstrijd tegen Denemarken werd helaas verloren met 5-4. En Denemarken had gewonnen van Polen en werd dus winnaar van dit toernooi.
Hierna konden we weer wat eten en daarna naar bed voor de wedstrijden de volgende dag.
Zaterdagochtend zaten we om acht uur aan het ontbijt, waarna we om tien uur mochten opstellen voor het opmarcheren, voor de introductie aan het publiek en de organisatie.
Jern was 30,2 kg en kwam in het gewicht tot 32 kg. Zijn eerste wedstrijd moest hij helaas tegen zijn teamgenoot en trainingsmaat uitkomen, Mate van Os. Mate won de partij op technisch overwicht. Zijn tweede partij kwam hij tegen een jongen uit Denemarken. Jern wist overtuigend te winnen met een paar erg goede armzwaaien en dus op technisch overwicht, 8 punten verschil. Zijn derde partij stond hij tegen een jongen uit Tsjechië, helaas kon deze een goede grip op zijn borst krijgen en moest Jern opgeven. Uiteindelijk is Jern bij de laatste 6 geëindigd van de 9 worstelaars.
Ben heeft meegedaan bij de 17+ en Senioren. Eerste partij stond hij tegen een jongen uit Polen, deze heeft een sterke partij neergezet, maar Ben wist te winnen op technisch overwicht. De tweede partij kwam hij tegen een jongen uit Denemarken. Deze jongen begon erg passief te worstelen en ontliep het gevecht. Deze kreeg een punt tegen en Ben koos ervoor om de jongen op de grond te laten beginnen. Hier kwam de jongen niet meer uit en de partij eindigde 9-0 voor Ben.
De laatste partij kwam Ben tegen de kampioen van Polen. Beslist een sterke jongen, maar staand ging het aardig gelijk op. De jongen uit Polen was de actievere worstelaar en koos ervoor om Ben in de grond te zetten. Die wist hier niet meer uit te komen, en de Pool won. Uiteindelijk bleek deze jongen zelfs op de laatste WK te hebben gestaan en hij komt dus van goeden huize. Uiteindelijk een zilveren medaille voor Ben.

Ben op het podium.

Uitslag Team Holland:
4x goud, 1x zilver en 1x brons medailles en 4 die buiten de prijzen zijn gevallen.
Het was een erg leuk weekend vol plezier en met veel leermomenten.

Naar boven