Updates

Fortiusjeugd ijzersterk in Recordwedstrijd

20190530 Anniek en Cristy

Op een zonnige Hemelvaartsdag zijn er zes atleten afgereisd naar Gorinchem om mee te doen aan de jaarlijkse recordwedstrijd.

Maxim van Dorp mocht beginnen met de 80 meter horden en bleef net een tiende boven zijn eigen persoonlijk record. Duane van Dijkhuizen won het polstokhoogspringen met een hoogte van 4.10 m. Bij het verspringen bij de meiden D was het feest aangezien Anniek de Lange het baanrecord verbeterde naar 5,28 m om het daarna weer kwijt te raken aan vriendin Cristy Pieter met 5,30 m.

Bij het speerwerpen hadden Sven Hurkmans en Wessel de Lange veel last van de harde windvlagen en aangezien tegenwind niet bevorderlijk is voor het verbeteren van een persoonlijk record bleef Wessel 2 en Sven 3 meter verwijderd van een verbetering.

Cristy Pieter op drie na snelste Nederlandse sprintster ooit

Als slotstuk stond nog de 60 m sprint op het programma van de meiden D.  Anniek de Lange verbeterde zich naar 8,23 sec wat ongekend snel is, maar Cristy Pieter kreeg zelfs heel even de microfonist stil door een tijd van 7,92 sec op de klok te zetten wat goed is voor een baanrecord, een clubrecord en een notering als 4e snelste tijd ooit gelopen door een Nederlandse atlete van die leeftijd. Al met al een zeer geslaagde dag.

Uitslagen Recordwedstrijd Gorinchem 30-5-2019

Anniek en Cristy

Naar boven