Updates

Fortiusjeugd voorin bij Mastboscross

170129Mastbos vrouwen

Zondag 29 januari vond de Mastboscross plaats in Breda. Deze door AV Sprint georganiseerde wedstrijd wordt ook wel “de modderste cross van Nederland” genoemd.
Het parcours, met start en finish op het middenterrein van de atletiekbaan, loopt door het Mastbos met obstakels als boomstammen en modderpoeltjes.
Op de vroege zondagmorgen zijn negen jeugdleden van Fortius met supporters afgereisd naar het Zuiden om aan deze cross deel te nemen.

Tula Hermus mocht als meisje pupillen mini de spits afbijten en twee rondjes rennen met een totaalafstand van 995 meter. Ze is rustig achterin het veld begonnen en heeft zich tijdens de loop langzaam naar voren gewerkt wat resulteerde in een mooie 1e plaats met een bijbehorende mooie medaille en een bloemetje.
Vervolgens was het de beurt aan de jongens pupillen B. Drie Fortius atleten verschenen er hier aan de start; Yerne Biesterveld, Ruben van Roosmalen en Luuk Bosveld. Zij moesten 1200 meter rennen door het druilerige Mastbos. Luuk en Ruben hebben de gehele race aan kop gelopen en zijn dan ook in deze volgorde gefinisht; Luuk een 1e plaats ook inclusief bloemetje, Ruben de 2e plaats. Yerne is op de 19e plek geëindigd, nadat hij was gevallen op zijn knie en niet meer hard kon verder rennen.
De volgende categorie waren de meisjes pupillen A(1+2) die een race van 1550 meter kregen voorgeschoteld. Veerle Uilhoorn en Novi Hermus waren de meisjes die Fortius in deze race vertegenwoordigden. In een sterk veld met nationale toppers en veel duw- en trekwerk bij de start werden Novi en Veerle respectievelijk 22e en 23e nadat ze de hele race bij elkaar in de buurt hebben gestreden.
Thomas van Roosmalen startte hierna in de categorie jongens pupillen A over een afstand van 1550 meter. Thomas heeft hier een mooie 22e plaats gehaald in het veld van ruim 50 jongens.
De junioren Freek Bosveld (junior D) en Marit Uilhoorn (junior C) hadden de eer om meer dan 2000 meter af te zien in het Mastbos; Freek 2105 meter en Marit 2575 meter. Met een 30e plaats voor Freek en een 25e plaats voor Marit hebben zij hier ook goed gepresteerd.
170129Mastbos mannen

Met vieze schoenen, modderspetters op kleren en gezichten, mooie groene herinneringsmedailles en drie podiumplaatsen zijn alle jeugdleden weer huiswaarts gegaan, inmiddels al gewend om de nieuwe clubnaam uit de speakers te horen!

170129Mastbos podium

Naar boven