Updates

Fortiuspupillen scoren hoog in nationale indoor

20180311 Leensey Bilkerdijk

Zondag 11 maart was Omnisport in Apeldoorn het toneel voor de nationale pupillenindoor, de grootste indoorwedstrijd van Nederland voor pupillen. In elke categorie namen zo’n 50 tot 100 pupillen deel. Fortius was er met een flinke groep enthousiaste pupillen vertegenwoordigd. Met clinics van specialisten was naar deze wedstrijd toegewerkt en dat wierp zijn vruchten af, want de Fortiuspupillen deden het bijzonder goed. Alle pupillen deden een vierkamp bestaande uit een sprintafstand, een spring- en een werponderdeel en een 600 m op de rondebaan.

De hoogste klassering in het Fortiuskamp was weggelegd voor Hugo Vink (foto boven), die vierde werd bij de jongens pupillen C met 7,08 op de 40 m, 4,19 m bij het kogelstoten, 3,61 m verspringen en 2:13,11 op de 600 meter.
Eveneens een knappe prestatie leverenden Thijs Haak en Ruben van Roosmalen, die respectievelijk 13e en 16e werden van de 88 jongens pupillen A1. Ook Danine Markesteijn scoorde hoog met een 13e plaats van de 97 meisjes pupillen A2. Leensey Bilkerdijk werd 14e bij de jongens pupillen B.
Alle hierboven genoemde uitslagen en die van Luuk Bosveld, Yerne Biesterveld, Alexander van Namen, Maxim van Dorp, Jesper Hurkmans, Nora de Bruijn, Novi Hermus en Tula Hermus zijn hier te vinden.

Leensey gaat aan kop op de 600 meter

Naar boven