Updates

Geslaagde open werpvijfkamp

Op zondag 10 juli organiseerde Fortius een werpvijfkamp voor masters, senioren en junioren A/B. Het initiatief voor deze wedstrijd was genomen door de werptrainers Piet Barends en Vita van Dorp en zij namen een groot deel van de organisatie op zich. Omdat het een officiële werpvijfkamp betrof moesten materiaal en accommodatie pico bello in orde zijn en moest alles helemaal reglementair verlopen. Dit klinkt misschien allemaal wat serieus, maar het werd ook gewoon een leuke wedstrijd, met heerlijk weer en in een goede sfeer.

Een werpmeerkamp bestaat uit kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen. Dat laatste onderdeel is een erkend onderdeel voor masters, maar komt voor senioren en junioren niet in het wedstrijdreglement voor. De 30 deelnemende atleten werden in twee groepen verdeeld. De senioren en junioren in groep 1 en de masters in groep 2. In die tweede groep werden twee Nederlandse records gebroken door Annie van Anholt van AV Atilla. Zij verbeterde het Nederlands record discuswerpen V75 naar 24,81 m en ze schreef ook het Nederlands record werpvijfkamp in die categorie op haar naam.

Van Fortiuszijde was de deelname met negen atleten relatief gering. Dat de schoolvakanties net waren begonnen, zal daar vast mee te maken hebben gehad. Ook het vinden van voldoende juryleden was een hele kluif geweest, maar uiteindelijk waren er toch weer voldoende mensen gevonden, inclusief de voor een officiële wedstrijd vereiste officials

Mark Uilhoorn en Dini Gootenboer waren de enige Fortiusmasters die de gehele meerkamp volbrachten. Mark werd met 1956 punten derde. Dini werd zevende.
Maaike Boon zette bij de vrouwen senioren een stabiele meerkamp neer en werd tweede met 2269 punten, een persoonlijk record. Njord Mijnster (SenM) voltooide de werpvijfkamp ook, maar het ging hem eigenlijk om het speerwerpen, waar zijn resultaat 36,28 m was.

Ook drie U18 vrouwen van Fortius deden de werpvijfkamp. Van hen was Veerle Uilhoorn de beste. Zij werd tweede met 2280 punten. Bij het discuswerpen verbeterde ze haar persoonlijk record naar 26,95 m. Ook het gewichtwerpen leverde haar met 9,15 m een p.r. op.
Jil Vogelaar werd met 1965 punten vierde bij de U18V. Ook zij scoorde twee p.r.’s: kogelslingeren 27,25 m en gewichtwerpen 8,28 m.
Julia van Dorp (U18V) deed weliswaar de hele vijfkamp, maar haalde alleen punten op kogelslingeren (41,67 m) en kogelstoten (7,88 m), want bij de overige drie onderdelen werd drie maal ongeldig voor haar opgetekend.

Deze editie van de open werpvijfkamp was evenals vorig jaar geslaagd te noemen. Een derde editie in 2023 ligt voor de hand.

Uitslagen Werpmeerkampen Dordrecht 10-07-2022

Naar boven