Updates

Handleiding artikel schrijven voor redacteurs

Nieuw artikel

In onderstaande instructie wordt kort ingegaan op de stappen die moeten worden ondernomen om een artikel te plaatsen op de website. Deze instructie is met name bedoeld voor redacteuren die (incidenteel) via de website (front-end) een nieuwsitem of verslag willen plaatsen.

Nadat je bent ingelogd verschijnt rechtsbovenin het scherm een gebruikersmenu waar een aantal opties worden getoond. De pagina om een nieuw artikel te schrijven wordt automatisch geopend nadat je bent ingelogd. Is dit niet het geval dan klik je op de knop om een nieuw artikel aan te maken.

1. Geef het arikel een duidelijke en herkenbare naam en maak deze niet te lang.

2. Het Alias veld geeft de mogelijkheid om een verkorte titel te geven, maar dit veld hoef je niet te vullen. Als je hier niks invult wordt er automatisch een verkorte naam gegenereerd.

Alias

3. In het beschrijvingsveld typ je de tekst van het nieuws-item.

Artikeltekst2
Om een hyperlink in te voegen klik je op Linkinvoegen -knop en voer je de benodigde gegevens in. Als je een foto wilt invoegen klik je op de Foto invoegen knop of onderin het scherm op de Image knop.

Zet de foto die je upload in de juiste map (bv wedstijden of uitslagen) om te voorkomen dat alles in de root map terechtkomt.

Maak een korte introductie en voeg dan een Lees-meer link toe met behulp van de knop Lees meer. Deze knop vind je onderin het scherm. Als de tekst erg lang wordt kun je deze opsplitsen over meerdere pagina’s met behulp van de Page Break knop.

4. Scroll naar boven en ga naar het tabblad Publiceren.

5. Selecteer de artikelcategorie door een keuze te maken in het dropdownmenu Categorie. . Hier kun je bijvoorbeeld aangeven dat het een artikel in de categorie Nieuws, Uitslagen of wedstrijden betreft.

6. Het Tags veld hoef je niet te vullen. Indien je je naam niet bij het artikel wilt tonen, alleen je initialen of je schrijft het artikel namens een ander, dan kun je hier een alternatieve auteur of functienaam invoeren (bv. Trainers). auteuralias

7. De publicatiestatus staat standaard op gepubliceerd een hoef je dus niet aan te passen. Indien het artikel op de voorpagina moet verschijnen dan kun je dit aangeven door in het veld Speciaal“Ja” te selecteren.

8. Standaard wordt het artikel gelijk geplaatst en blijft dit ook staan tot in de lengte der dagen. Wil je dit aanpassen dan kun je een start en einddatum invoeren in het veld Start publiceren

Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer je een chronologisch overzicht van een wedstrijd publiceert dat na de wedstrijddatum niet meer relevant is. In dat geval kun je in het veld stop publiceren een einddatum invullen.

9. Je hebt de belangrijkste velden voor het plaatsen van een artikel nu gevuld. Laatste stap is het opslaan van het artikel middels de knop Opslaan.

Als het plaatsen van het artikel is gelukt verschijnt bovenin het scherm een melding. In het menu Nieuw(ste) links in het scherm verschijnt het artikel dat aangeeft dat het artikel succesvol is geplaatst. Indien het artikel niet op de voorpagina is verschenen ben je waarschijnlijk vergeten om het artikel aan te duiden als een “speciaal” artikel. Dit kun je achteraf alsnog corrigeren door het artikel te bewerken en er een speciaal artikel van te maken (zie hiervoor stap 7).

Naar boven