Updates

Polshoognieuws uit Dordrecht en Amerika [UPDATE]

Update onderaan dit artikel d.d. 9-3-2020: Karlijn Schouten springt 3,94 m in Amerika

Zondagochtend 1 maart 2020 was er in het clubgebouw een polsstokhoogspringwedstrijd voor beginners. Niet allemaal volledig beginners, want Stefan van Prooijen, na tien jaar weer terug op het oude nest, deed na een paar trainingen weer mee. Als junior sprong hij 3.75 meter, maar na een ‘rustperiode’ van tien jaar kan hij wel als beginner worden gekwalificeerd. Ook Sigrid Florusse deed na een betrekkelijk lange rustperiode voor de tweede maal weer mee.

In totaal deden er acht wedstrijdatleten van Fortius mee en vijf gastleden.

Er werden een aantal goede prestaties geleverd. In totaal werden er vijf PR’s verbeterd (waarvan vier door wedstrijdatleten van Fortius) en één beste jaarprestatie. Vooral de prestatie van Lucas Gennisse viel op. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst 23 cm en het had niet veel gescheeld of hij had zijn PR met 33 cm verbeterd. Pechvogel van de dag was Ota Aigsbosuria, die maar liefst zeventig cm onder zijn PR bleef.

Uitslagen:

Stefan van Prooijen (M) 3.34 m

Lucas Gennisse (JC) 3.24 m PR

Sigrid Florusse (V35) 2.74 m BJP

Femke Wijbenga(MC) 2.54 m

Cheyenne Eier (V) 2.44 m PR

Yerne Biesterveld (JD) 2.34 m PR

Iris Mol (MA) 2.14 m PR

Ota Aigsbosuria (JC) 1.84 m

Uitslagen Polshoogwedtrijd Dordrecht 1-3-2020

Karlijn Schouten in Amerika over 3,94 

Tijdens de Ohio Valley Conference Indoor Championship 2020 gehouden op woensdag 26 en donderdag 27 februari 2020 in Birmingham in de staat Alabama heeft Karlijn Schouten het polsstokhoogspringen gewonnen met een sprong over 3.94 m of, zoals ze dat in de Verenigde Staten dan noemen, ‘12 feet 10 inch’. Hiermee verbeterde zij haar eigen clubrecord zowel bij de meisjes A als bij de dames met vier centimeter. Zij heeft door haar overwinning, die 10 punten opleverde, in belangrijke mate bijgedragen aan de overwinning van haar ploeg, de Austin Peay State University, die eerste werd met 111,5 punten. Het was de tweede maal, na 2001, dat haar universiteit deze belangrijke wedstrijd won. In totaal deden 12 universiteiten mee uit vijf staten rond het stroomgebied van de Ohio rivier.

Op 21 maart 2020 is haar volgende wedstrijd, de Bill Cornell Classic, in Carbondale, Illionois.

 

Naar boven