Updates

Inschrijving onderlinge pupillenwedstrijd zaterdag 22 mei geopend

Onderlinge Pupillen Wedstrijd

Stap 2 versoepeling corona maatregelen

Wedstrijden met leden van andere verenigingen en publiek blijven nog steeds niet toegestaan. De tweede van vijf wedstrijden in de regionale pupillencompetitie, die gepland staat voor 22 mei bij Fortius kan dan ook niet doorgaan.

In plaats daarvan organiseren we weer een Onderlinge Pupillen wedstrijd voor alleen Fortius pupillen. Deze vindt plaats op zaterdag 22 mei in de ochtend. ’s Middags is er een Onderlinge wedstrijd voor Fortius junioren tot en met 26 jaar. De inschrijving via atletiek.nu is open vanaf woensdag 12 mei om 19.00 u en sluit op woensdag 19 mei 2021 om 23:59 u. Had je je niet ingeschreven voor de competitie dan kun je je alsnog opgeven voor deze losse wedstrijd.
Na-inschrijving is dit keer vanuit organisatorisch oogpunt niet mogelijk.

 

Voor wie?
Alle pupillen van Fortius. Ook voor degenen die zich niet hebben ingeschreven voor de regionale competitie.

Wanneer?

Op zaterdag 22 mei worden de pupillen 30 minuten voor aanvang van het eerste onderdeel in hun categorie verwacht. Het tijdschema wordt bekend gemaakt via atletiek.nu. Kinderen halen een startnummer op en krijgen van hun eigen trainer een warming up en gaan vervolgens naar het eerste onderdeel. De trainers begeleiden de kinderen verder gedurende de wedstrijd.

Wat gaan ze doen?

Meerkamp en (losse) Lange afstand

Mini: vortex-werpen, verspringen, 40 meter sprint en afsluitend 600 meter.

C-pupillen: vortex-werpen, verspringen, 40 meter sprint en afsluitend 600 meter.

B-pupillen: kogelstoten, verspringen, 40 meter sprint en afsluitend 1000 meter

A-1 pupillen: kogelstoten, hoogspringen, 60 meter sprint, en afsluitend 1000 meter.

A-2 pupillen: kogelstoten, hoogspringen, 60 meter sprint en afsluitend 1000 meter.

De afsluitende 600 of 1000 meter is voor iedereen facultatief.

Wordt er op zaterdag 22 mei getraind?

Nee, er is voor alle pupillen zaterdag 22 mei GEEN TRAINING. Schrijf uw kind dus in voor de wedstrijd!

Moet ik mijn kind inschrijven?

Ja, inschrijven is nodig zodat we een idee hebben hoeveel pupillen er meedoen mede in verband met het wedstrijdschema. Na-inschrijving is vanuit organisatorisch oogpunt dit keer niet mogelijk. Tip van de trainers: schrijf bij twijfel toch in, ook voor de lange afstand. Afmelden kan altijd nog, maar liever niet. Inschrijven gaat via de website atletiek.nu.

Wat geef ik mee?

De kantine is nog steeds dicht. Er is geen kleed-/douchegelegenheid. Er is wel een toilet. Geef uw kind(-eren) iets te eten en drinken mee; eventueel een stoel of kleedje om op te zitten of een tentje om in te schuilen. Sportspullen kunnen thuis al worden aangetrokken.

Weersomstandigheden?

Bij zonnig weer zonnebrand smeren, zonnepetje meenemen en voldoende drinken (een waterkraan is aanwezig). Bij koud weer, regen en/of wind: warme kleren en regenkleding. Tenzij het heel erg slecht weer wordt gaat de wedstrijd gewoon door. Houd bij slechte weersvoorspellingen de Fortius website of uw e-mail in de gaten.

Bereikbaarheid

Geef uw kind een telefoonnummer mee waarop u te bereiken bent, zodat we indien nodig u kunnen bellen.

Tot hoe lang duurt het?

Houd rekening met 30-45 minuten extra na de lange afstand in verband met eventuele uitloop en de mogelijke diploma-uitreiking. Kinderen kunnen na afloop weer worden opgehaald. Gebruik de voor corona gebruikelijke rij-routes.

OPMERKING: Zaterdag 1 mei zijn bezoekers tijdens de wedstrijd het terrein opgekomen en stonden rond de baan aan te moedigen/te fotograferen. Dat is uitdrukkelijk niet de bedoeling gezien de corona-maatregelen. Het vriendelijke verzoek is dan ook om op de toegangsweg te blijven (en daar 1,5 meter afstand te houden).

Uh, mogen ouders niet kijken?

In verband met corona mogen er helaas nog steeds geen toeschouwers op of rond de baan staan. Eventueel kan gekeken worden vanaf de toegangsweg. Zorg daarbij niet voor verkeersopstoppingen in verband met de doorgang voor veiligheidsdiensten.

Er zijn voldoende trainers aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Maar …

Een wedstrijd organiseren kan alleen als er ook ouders bereid zijn om mee te helpen als (hulp-)jurylid. Ervaring is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk. Het tijdschema is alleen haalbaar bij voldoende (hulp-)juryleden.

U kunt zich opgeven als (hulp-)jurylid bij Mark Uilhoorn via uilhoorn@xs4all.nl. Hij laat dan zo spoedig mogelijk per e-mail weten of uw hulp nodig is. (Hulp-)juryleden (met hun deelnemende kinderen) worden ook 30 minuten voor aanvang van het eerste onderdeel in hun categorie verwacht. Denk nou niet te snel dat een ander zich wel opgeeft. Deze wedstrijd kan alleen goed verlopen bij inzet door voldoende vrijwilligers! Anderen gingen u al voor bij de wedstrijd van 10 april en 1 mei.

Corona

Houd uw kind(-eren) thuis wanneer er gezondheidsklachten zijn. Dat geldt uiteraard ook voor uzelf als u zich als (hulp)jurylid heeft opgegeven.

(Hulp-)Jurylid

Zorg zelf voor benodigde veiligheidsmiddelen mocht u dit nodig vinden, zoals een mondkapje, handschoenen en een eigen pen. Houd ook 1,5 meter afstand tot de andere volwassenen. Schud geen handen. Gebruik de aanwezige ontsmettingsmiddelen.

Juryleden krijgen voor de duidelijkheid/zichtbaarheid een geel hesje.

Voor vragen kunt u terecht bij Dini (tijdens trainingen bij de tafel bij het fietsenrek) of bij Mark Uilhoorn 06-22922468 of uilhoorn@xs4all.nl, of de eigen trainer van uw kind.

Naar boven