Updates

Julia van Dorp verbetert clubrecord kogelslingeren

Zondagmiddag 22 augustus om 12 uur vertrok een auto met vier mensen naar Den Haag voor de werp- en springwedstrijd van Sparta Den Haag. Twee atleten (Julia en Maxim van Dorp) en twee begeleiders (Vita van Dorp en Piet Barends), waarvan één tevens jurylid. Het begon niet al te best, want bij aankomst bij de baan barstte er een hoosbui los, Na een kwartiertje knapte het weer op en uiteindelijk scheen die middag zo nu en dan de zon boven de atletiekbaan. Door de hoosbui was het middagprogramma wel een kwartier opgeschoven.

Maxim mocht om 14.15 uur het spits afbijten met kogelstoten en hij begon niet al te best. Hij werd 4e met een afstand van 7,98 m. Het discuswerpen – een uur later – verliep beter voor hem. Hij werd hier 5e met een PR van 25,47 m. Julia had erg veel moeite de discus binnen de lijnen op de grond te laten komen, maar uiteindelijk lukte dat in de 4e en laatste poging met als gevolg een afstand van 26,02 m. Het klapstuk van de middag, tenminste voor Fortius, was het laatste nummer, het kogelslingeren. De eerste worp was meteen raak. Een verbetering van het clubrecord met bijna twee en een halve meter (40,82 m). Bij de tweede worp, die technisch eigenlijk niet zo goed was, maar de afworp was wel iets beter, werd het opnieuw een clubrecord, nu 41,22 m. De derde worp was iets minder, maar toch altijd nog 40,80 m. De laatste worp, qua afwerpsnelheid de beste, raakte helaas het net en was ongeveer een meter of 36, maar werd ongeldig gemaakt.
Al met al een geslaagde middag en Julia steeg met haar afstand van 41,22 m. naar de 6e plaats op de Nederlandse ranglijst op minder dan 1 meter van nummer vijf en op minder dan 2 meter van nummer 3.

(Op de foto v.l.n.r.: Maxim, Piet en Julia)

Uitslagen Zuiderpark Werpen & Springen, Den Haag 22-8-2021

Naar boven