Updates

Jurgen van Berkum Nederlands kampioen

20190202 Ricardo NKi

In het weekend van 1 t/m 3 februari werden in Apeldoorn de Nederlandse indoorkampioenschappen voor masters verwerkt. Op zaterdag kwamen vijf atleten van Fortius in actie. Vier van de vijf bereikten een podiumplaats. De hoogste positie was weggelegd voor Jurgen van Berkum. Met 5,74 m won hij de gouden medaille bij de M50. Het verspringen was zaterdag het allerlaatste individuele onderdeel. Eerder op de dag liepen achtereenvolgens Rens van der Elst, Anja van Giels en Ricardo Hill de 60 meter en maakte Sandy van de Klundert haar come-back bij het kogelstoten.

Rens (M50) liep de 60 meter in 8,63 s en werd met die tijd vijfde in zijn serie. Het was niet snel genoeg om door te gaan naar de finale.
Ricardo (M60) flitste uit de startblokken. De eerste meters van de 60 meter liep hij ruim op kop, maar in de tweede helft van de race zakte hij terug naar de derde plaats. Met 8,45 s kwam hij 0,01 s tekort voor het zilver en moest hij genoegen nemen met het brons. “Ik kom nog wat inhoud tekort” zei hij er zelf over.

Ricardo in het cyaan, 5e van links

Anja (V50) deed het met eveneens een derde plek heel goed, maar haar tijd van 10,23 s was helaas boven de medaillelimiet. Bij Nederlandse masterskampioenschappen is het behalen van een eerste, tweede of derde plaats niet voldoende om een medaille mee naar huis te mogen nemen, maar moet tevens worden voldaan aan een limiet. Veel van de medaillelimieten waren dit jaar opnieuw aangescherpt.

20190202 Anja NKi podium

Anja (r) op het podium

Ook Sandy (V45) liep bij het kogelstoten tegen de medaillelimiet op. Ze werd in haar eerste wedstrijd sinds lange tijd weliswaar tweede, maar haar afstand van 9 meter was niet voldoende voor een officiële ereprijs.

20190202 Sandy vd Klundert

Sandy voor het eerst sinds lange tijd in actie

Atletiekunie 4 x 200 m Indoor Cup

Voor het eerst dit jaar was er door de Atletiekunie de 4 x 200 m Indoor Cup toegevoegd. Fortius deed met een mastersteam bestaande uit Gerard van Dijk (M45), Rens van der Elst (M50), Pieter Jacobs (M50) en Jurgen van Berkum (M50) mee aan deze 4 x 200 m estafettewedstrijd. De vier mannen liepen heel hard, zelfs zó hard dat een tijd op de klokken werd gezet die sneller was dan het bestaande Nederlands record M45. De vreugde was helaas van korte duur, want al snel verscheen een DQ achter de naam van het Fortiusteam. De oorzaak van de diskwalificatie was een voet op de lijn in de bocht.

Foto’s van de wedstrijd staan in dit album (van Sandy) in de openbare Facebookgroep Fortius Atletiek.

Uitslagen NK indoor Masters 1-3 feb. 2019