Updates

Jurgen van Berkum wint brons op WK Masters

Van 4 t/m 16 september vonden in de aan de Spaanse Costa del Sol gelegen stad Malaga de Wereldkampioenschappen atletiek voor masters plaats. Nederland was vertegenwoordigd met een ploeg van 133 atleten, waaronder ook vier van Fortius. Jurgen van Berkum boekte een bijzonder succes op de 10-kamp. In de categorie M50 werd hij met 7188 punten derde.

Een echte uitschieter was zijn 6,21 m bij het verspringen op de eerste dag van de tienkamp. Het was zelfs verder dan het Nederlands record, maar door een teveel aan meewind niet geldig. Helaas blesseerde hij zich bij die sprong en het vergde een flinke dosis doorzettingsvermogen om de tienkamp af te maken. Vooral het eerste onderdeel van de tweede dag, de 100 m horden, kostte veel pijn. “Ik heb toen serieus overwogen ermee te stoppen” zo vertelde hij later op de dag. Op puur karakter bracht hij de meerkamp tot een goed einde, met als beloning de bronzen plak. De prestaties van Jurgen op de tienkamp zijn hier te terug te vinden.

Ook Wil Florusse deed het in Malaga goed, met een vijfde plaats bij het discuswerpen in de categorie V70.Haar verste worp was 21,73 m. Er had misschien nog een plaatsje hoger in gezeten als de discus bij haar technisch goed uitgevoerde laatste poging niet tegen de werpkooi was gekomen.

Joke Torbijn en Ko Florusse gingen ten onder in het internationale sprintgeweld. Joke liep bij de V60 de 100 en de 200 m. Ondanks persoonlijke beste seizoensprestaties op beide afstanden kwam zij niet verder dan de series, al scheelde het in beide gevallen niet veel. Ko (M65) kwam op de 100 m nog wel een ronde verder, maar bereikte voor de eerste keer in zijn langjarige masterscarrière niet de finale. Aan de 200 m kon hij door grieperigheid helemaal niet meedoen.

Naar boven