Updates

Kelvin Mol wint zilver op Nationale Indoor

20220320 Erwin van Diemen speaker

De nationale indoorwedstrijden voor D- en C-junioren stonden oorspronkelijk gepland in januari van dit jaar, maar door Covid kon dit niet doorgaan. Enkele ouders van verschillende clubs hebben een werkgroep gevormd en het voor elkaar gekregen om het grote indoorevement voor de jonge junioren in maart toch nog door te laten gaan in Apeldoorn. Op zondag 20 maart waren eerst de D-junioren aan de beurt.
Van Fortius deden twee D-junioren mee aan de nationale indoor en met succes! Kelvin Mol (JJD2) won zelfs zilver op de 60 meter en Alyssah Bailey (MJD2) schopte het tot de finale verspringen.

Kelvin begon in de series van de 60 meter al meteen goed met een geweldig persoonlijk record van 8,13 s. Hij won zijn halve finale, waarna de finale volgde waarin de echte kanonnen tegen elkaar uitkwamen. Hier kwam Kelvin als tweede over de finish in opnieuw 8,13 s en dat betekende een zilveren sprintmedaille op nationaal niveau voor hem. Tussen zijn drie 60 meters door deed hij ook nog mee aan het hoogspringen, waar hij met 1,35 m 12e werd.
Alyssah liep in de series 60 meter ook meteen een persoonlijk record. In 8,83 s plaatste ze zich voor de halve finale. Ze kwam hier in 8,92 s als vierde over de eindstreep en daarmee kwam ze net iets tekort om de finale te halen. Het bereiken van de finale lukte haar wel bij het verspringen. In de voorronde sprong ze 4,46 m, wat goed genoeg was om zich bij de beste 12 te plaatsen. Met 4,13 m werd ze negende.
Een ander bekend Fortiusgezicht in de indoorhal in Apeldoorn was Erwin van Diemen, die als speaker op deskundige wijze de boel aan elkaar praatte.

Erwin van Diemen in Apeldoorn

Uitslagen Nationale Indoor D-junioren 20-03-2022

 

Naar boven