Updates

Lekker crossen door modder, zand en bossen!

Een atleet die meedoet aan crossen / veldlopen in de winter, legt daarmee de basis voor een goed loopseizoen in de zomer. Uiteraard doe je als jeugdloper mee in onze eigen regio Dordrecht, maar je kunt je hart bijvoorbeeld ook ophalen in Midden-Brabant en op nationaal niveau.

Al jaren wordt door enkele enthousiaste jeugdlopers en hun ouders deelgenomen aan het Nationale Lotto crosscircuit. Vooral die op oudejaarsdag in Soest is erg in trek. Je moet wel vroeg opstaan en een eindje rijden maar de omgeving en de uitdagende loop door hoogteverschillen en rul zand in De Lange Duinen van Soest zijn de reis meer dan waard. De cross gaat door bos en over een zandverstuiving en is misschien wel de mooiste van Nederland. De oliebollen smaken ’s avonds des te lekkerder.

Junioren moeten van de 5 wedstrijden in het Lotto Crosscircuit er 3 lopen voor een plaats in het eindklassement. Mooie, uitdagende crossen met sterk deelnemersveld: Warandeloop in Tilburg (23-25 nov.), Sylvestercross in Soest (31 dec.), Abdijcross in Kerkrade (18-20 jan.), Mastboscross in Breda (26-27 jan.) en het NK cross in Emmeloord (23-24 feb.) Uiteraard is het – ook voor pupillen en recreanten – mogelijk om slechts aan een enkele cross mee te doen.

Je hoeft het overigens ook niet erg ver te zoeken, wat dacht je van onze eigen Schapekoppencross in de kerstvakantie, de Wieldrechtcross, de Goudse Kaas- en stroopwafelwedstrijd begin december (met een stroopwafel als beloning) of 1 van de 12 (!) crossen die worden georganiseerd in de regio Brabant-Midden. De eerste is al op 21 oktober 2018 in Kaatsheuvel en vervolgens bijna iedere week tot midden december. Vanaf midden januari 2019 gaat het dan weer iedere week verder tot de afsluitende cross op 3 februari in Dongen. Voor meer informatie: www.regio13.nl

Mark Uilhoorn

Naar boven