Updates

Masters Fortius verzamelen medailles op NK

Van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei werden in Harderwijk de Nederlandse kampioenschappen voor Masters georganiseerd. Van Fortius namen zes atleten deel, die gezamenlijk zeven medailles mee naar huis brachten, waarvan drie gouden, twee zilveren en twee bronzen.

Zaterdag

De baan van AV Athlos lag er keurig bij en de wedstrijd was prima georganiseerd. Het was zaterdag wat aan de koude kant, maar wel droog.
Voor Fortius kwam Jeanine Katsman (V50) als eerste in actie. Bij het kogelslingeren behaalde zij een zesde plek met een clubrecord van 29,05 m. Zaterdag was ook de dag van de 100 meter sprint. Ko Florusse werd in de categorie M70 met overmacht Nederlands kampioen in 13,71 s. Met die tijd dook hij onder zijn clubrecord, maar door een te harde wind in de rug was de tijd niet geldig als record. Ook Joke Torbijn (V60) liep de 100 meter en zij won een bronzen medaille in 15,88 s.

Zondag

Op de laatste dag van de NK was het koud en regenachtig, wat de prestaties over het algemeen niet ten goede kwam.
Wil Florusse werd met 20,70 m Nederlands kampioene discuswerpen V70.
Jeanine kwam opnieuw naar de baan van Athlos, nu om te kogelstoten en te discuswerpen. Dat ging ondanks het matige weer niet slecht. Ze won bij het kogelstoten zilver met 9,77 m en bij het discuswerpen brons met 27,67 m.
Bob Hurkmans (M40), waagde zich voor het eerst aan een NK Masters. Hij wierp de speer 38,32 m ver weg, wat goed was voor een zilveren medaille.
Het laatste onderdeel van de NK was de 200 meter. Ko haalde op deze afstand zijn tweede gouden plak binnen. Hij won de 200 m in 29,63 s en dit keer was het een geldig clubrecord met toegestane wind.
Rens van der Elst liep de 200 m bij de M50. Hij finishte in 28,50 s als vierde in zijn serie, wat niet voldoende was om zich te plaatsen voor de finale.

Uitslagen NK Masters Harderwijk 27 t/m 29-5-2022

Op de foto bovenaan dit artikel: Ko en Wil Florusse met gouden medailles.

Naar boven