Updates

Nieuwelingentoernooi worstelen Amsterdam

20190413 Worsteltoernooi Adam3

Zaterdag 13 april zijn we met 6 worstelaars naar Amsterdam vertrokken voor een nieuwelingentoernooi. Het toernooi werd gehouden in Vrije stijl, wat inhoudt dat alle worstelgrepen zijn toegestaan, ook grepen waar benen bij gebruikt of vastgepakt worden.
Shayna Joghi worstelde een goed toernooi. Ze wist op een slimme manier telkens achter haar tegenstander te komen. En deed dat bij allemaal. Even leek het erop dat ze uit haar evenwicht zou raken, toen ze schrok van een botsing met haar tegenstander. Ze herpakte zich echter en wist ook deze wedstrijd te winnen. Een plek voor haar op de hoogste trede van het podium.

 

Matts Fijth was de tweede worstelaar van Fortius die op de mat verscheen. Zijn eerste tegenstander was een nogal wilde worstelaar, waar Matts nog niet goed raad mee wist. Hij vocht voor wat hij waard was, maar verloor de wedstrijd.
Zijn tweede wedstrijd werd een hele spannende wedstrijd. Het ging gelijk op, maar Matts wist de wedstijd uiteindelijk naar zich toe te trekken
De laatste wedstijd werd een wat rommelige wedstrijd. Matts deed zijn best maar kwam een paar keer ongelukkig uit,waardoor hij teveel punten weggaf. Maar goed geknokt en met een 3e plaats goed gevochten.

20190413 Worsteltoernooi Adam2

Mila van der Klooster worstelde haar eerste toernooi. 5 Wedstrijden moest ze worstelen. En al de wedstrijden liet ze zien dat ze graag wilde knokken. Elke wedstijd opnieuw probeerde ze de benen van haar tegenstander te pakken. Maar ze werd regelmatig overgenomen. Toch een sterk eerste toernooi geworsteld, waar je kon zien dat ze wedstrijd voor wedstrijd bijleerde.
Rafaël Khodabaks was de vierde worstelaar van Fortius die de worstelmat betrad. Hij begon tegen een worstelaar van Amsterdam, worstelaar, maar geen beginner zoals de Amsterdammers beweerden. De jongen had jaren ervaring met judo, niet ideaal om te worstelen, maar daardoor wel grote voorsprong op beginnelingen zoals Rafaël. Rafaël liep gelijk in een centure, een greep voor gevorderden, vervolgens werd hij overgenomen. De Amsterdamse jongen won, maar werd door de hoofdscheidsrechter uit de deelnemerslijst gehaald.
Zijn tweede tegenstander was wel een beginner,maar was duidelijk al verder als Rafaël. De heupzwaaien die Rafaël probeerde, werden telkens overgenomen. Een kiep aan het eind maakte een eind aan de wedstrijd.

Thijs en Kenan kwamen uit in hetzelfde gewicht. Ze waren samen met een zwaardere jongen van Amsterdam ingedeeld. Kenan moest eerst tegen de Amsterdamse worstelaar. Hij probeerde benen te pakken waarna zijn tegenstander viel. Kenan maakte het daarna snel af.
Thijs kreeg vervolgens deze tegenstander. Ook hij maakte het snel af, met de 4e hoofdheupzwaai. Vervolgens moesten ze tegen elkaar. Dat werd een spannende wedstrijd. Heupzwaai door Thijs, double legs door Kenan. De strijd ging lang gelijk op, Kenan trok aan het eind van de tweede ronde de volle winst naar zich toe.

20190413 Worsteltoernooi Adam1

Een compliment voor Kenan en Thijs, De Amsterdammers vonden hen geen beginners. Maar het was hun eerste toernooi.
Ik denk dat ik wel kan spreken namens alle trainers. De worstelaars hebben allemaal goed gevochten. De één maakt reuzestappen de andere wat kleinere stappen. Maar als ze blijven trainen kunnen ze allemaal goede worstelaars worden.

20190413 Worsteltoernooi Adam4

 

Naar boven