Updates

NK Cross 2017 / Lotto crosscircuit

170305Freek

In het weekend van 4 en 5 maart 2017 heeft het door Phanos georganiseerde NK Cross plaatsgevonden in de buurt van Amstelveen in het Amsterdamse Bos. Voor de AB junioren en ouder was het een echt NK en voor de jongeren was het een ‘gewone’ cross. Hoewel de cross plaatsvond onder de rook van Schiphol (en vooral het geluid van de vliegtuigen) was het toch een echte cross door grasvelden, tussen bosschages, over modderige en zanderige paden en met een flinke heuvel van 16 meter hoog.

Op de website kan een filmpje bekeken worden van de omgeving en de zeer lastige heuvel. Een prachtige cross in een door mensenhanden aangelegd stadspark, als werkverschaffingsproject in de jaren dertig van de vorige eeuw, die ook onderdeel uitmaakt van het Lotto Crosscircuit. Start en finish in de Arena, overigens niet het stadion waar Ajax speelt, maar een ovaalvormig grasveld omzoomd door – nu nog kale – grote bomen en hoog daarboven zwevend een buizerdpaar. Door o.a. tentjes waar luxe koffie en tosti’s gekocht konden worden was sprake van een gezellige, sfeervolle omgeving.

Freek Bosveld heeft in de categorie jongens D junioren op zaterdag 1,9 kilometer gelopen en werd in een sterk bezet veld 23ste van de 46 deelnemers.

170305Marit

Marit Uilhoorn (meisjes junioren C) heeft dezelfde afstand gelopen en werd 28ste van de 44 deelneemsters.

170305Tibo
Op zondag was het de beurt aan Tibo Visser (jongens junioren B). Tibo loopt het liefst 800 meter maar moest nu maar liefst 6,4 kilometer vol aan de bak en dat resulteerde in een 28ste plek van de 54 lopers.
In het eindklassement van het Lotto crosscircuit – dat uit 5 mooie crossen bestaat – eindigde Tibo als 55ste, Freek als 25ste en Marit als 23ste.

Ter herinnering: het Lotto crosscircuit vormt de ruggengraat van de (inter)nationale winterkalender in Nederland op crossgebied. Het circuit bestaat uit de Warandeloop in Tilburg, de Sylvestercross in Soest, de Abdijcross in Kerkrade, de Mastboscross in Breda en wordt afgesloten met het NK cross op een wisselende plaats.

Volgend jaar is het NK Cross weer in het Amsterdamse Bos en dan doen er hopelijk meer Fortius-leden mee.

Naar boven