Updates

NK junioren: Duane en Karlijn goud, Saskia brons

20190629 Karlijn kampioen

Aan de NK junioren die in het weekend van 28 t/m 30 juni in Alphen aan den Rijn werden verwerkt namen vier atleten van Fortius deel, waarvan drie op het onderdeel polsstokhoog. Op dit onderdeel was Fortius heer en meester: Karlijn Schouten en Duane van Dijkhuizen wonnen goud, Saskia van der Boor won brons.

Op vrijdagavond liep Tibo Visser de series van de 800 meter bij de jongens junioren A. Tibo liep in de eerste serie, waarin hij vierde werd in 2:00,09. Een ervaring rijker maar zonder kwalificatie voor de finale keerde Tibo terug naar Dordrecht.

Zaterdag was de dag van het polsstokhoogspringen. Bij dit onderdeel zijn kracht, snelheid en een goede techniek uiteraard van belang, maar een zeker strategisch inzicht komt zeker ook van pas. In elke polshoogwedstrijd waar een titel op het spel staat wordt een tactisch spel gespeeld, waarbij het de kunst is om de juiste keuzes te maken om op bepaalde hoogtes pogingen over te slaan en door te schuiven. Karlijn Schouten werd in de wedstrijd op de hielen gezeten door Fleur van der Linden van Prins Hendrik. Karlijn sloeg de hoogte van 3,80m over en haalde daarna in twee pogingen de hoogte van 3,85m, terwijl Fleur ervoor koos de 3,85m over te slaan om daarna te falen op 3,90m. Daarmee won Karlijn de titel en mag zich een jaar lang Nederlands juniorenkampioene noemen.

20190629 Saskia brons

Saskia van der Boor presteerde met een derde plaats met 3,60 m ook uitstekend, want deze hoogte is een persoonlijk record in de buitenlucht. Indoor sprong ze al eens vijf centimeter hoger.

Later op de middag was het de beurt aan de jongens junioren B, waar Duane van Dijkhuizen liet zien gewoon beter te zijn dan de rest. Zonder een enkele foutsprong werd hij Nederlands kampioen met een hoogte van 4,30 m. Met de titel reeds op zak liet hij de lat op de persoonlijke recordhoogte van 4,45 m leggen, maar dat zat er niet meer in.

20190629 Duane met medaille

Uitslagen NK Junioren Alphen a/d Rijn 28 t/m 30 juni 2019

Naar boven