Updates

NK-weekend met wisselend succes Fortiusatleten

20200222 Milet NK

Nadat in de afgelopen weekends reeds diverse Nederlandse kampioenschappen indoor voor allerlei categorieën waren verwerkt in Apeldoorn, volgde op 22 en 23 februari de NK indoor voor senioren. Tevens werd in datzelfde weekend het tweede deel van de NK masters gehouden, met onder meer de 200 meter. In totaal kwamen zes atleten van Fortius in actie, met wisselend succes.

Dag 1

Op zaterdag werd het NK 200 meter voor vrouwen masters gelopen in het voorprogramma van de NK voor senioren. Joke Torbijn (V60) verprutste een vrijwel zekere kans op goud door met haar linkervoet de lijn in de bocht te raken, wat onverbiddelijk leidde tot diskwalificatie.
Milet Hoornaar (foto) liep de 60 meter bij de vrouwen senioren. Met een onlangs gelopen persoonlijk record van 8,01 s was Milet potentieel kandidaat om zich te plaatsen voor de halve finale, maar in Apeldoorn liep ze net niet snel genoeg. Met 8,16 s werd ze uitgeschakeld in de series.

Dag 2

Op zondag waren de mannen masters aan de beurt voor hun NK 200 meter. Gerard van Dijk presteerde goed door in 26,04 s vierde te worden in de categorie M45. Ook Rens van der Elst kon tevreden zijn met zijn resultaat bij de M50. Hij werd in 28,28 s vijfde.
Bij het polsstokhoogspringen voor vrouwen senioren had Fortius twee deelneemsters in de wedstrijd: B-juniore Thyra van Diemen, die een week eerder Nederlands kampioene bij de A-juniores was geworden, en neo-seniore Saskia van der Boor, die de laatste maanden een stijgende lijn in haar prestaties had laten zien. Beide atletes wisten zichzelf op dit NK niet te verbeteren ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Thyra werd met 3,50 m vijfde en Saskia eindigde met 3,30 m op een gedeelde zesde plaats.

Uitslagen NK senioren Apeldoorn 22/23-2-2020
Uitslagen NK masters Apeldoorn 22/23-2-2020

 

Naar boven