Updates

Onderlinge Fortius Pupillen wedstrijd za 1 mei 2021

Eerste competitiewedstrijd geschrapt

Inmiddels is duidelijk dat de eerste van 5 wedstrijden in de regionale pupillencompetitie, die verplaatst was naar 1 mei 2021, definitief niet doorgaat. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor zaterdag 22 mei 2021 bij Fortius.

De inschrijvingstermijn voor deze competitie is verlengd tot en met 8 mei. Inschrijven gaat via de website atletiek.nu voor alle 4 resterende wedstrijden. Aan de competitie zijn geen kosten verbonden.

Wedstrijd 22 mei
Wedstrijd 5 juni
Wedstrijd 10 juli
Wedstrijd 11 september

 

Onderlinge Fortius Pupillen wedstrijd; za 1 mei 2021

Na de onderlinge wedstrijd van 10 april voor de B, A1 en A2 pupillen gaan we nu voor ALLE PUPILLEN een wedstrijd organiseren. Mocht uw kind nog nooit aan een wedstrijd hebben meegedaan dan is dit een mooie gelegenheid om daarmee kennis te maken. Een wedstrijd is zeker spannend, maar ook gezellig, bovendien in een vertrouwde omgeving, en goed voor de persoonlijk ontwikkeling.

 

 

Voor wie?
Alle pupillen van Fortius. Ook voor degenen die zich niet hebben ingeschreven voor de regionale competitie en zich hebben voorgenomen daar ook niet voor te gaan inschrijven. Maar misschien verandert dat laatste na deelname aan de wedstrijd van 1 mei.

Wanneer?

Op zaterdag 1 mei worden de pupillen om 12.30 uur verwacht. Er is dan eerst een warming up en vervolgens gaat iedere categorie om 12.45 uur naar het eerste onderdeel.

Wat gaan we doen?

Meerkamp en (losse) Lange afstand

Mini: balgooien en verspringen, 40 meter sprint en afsluitend 600 meter.

C-pupillen: balgooien en verspringen, 40 meter sprint en afsluitend 600 meter.

B-pupillen: vortex-werpen, verspringen, 40 meter sprint en afsluitend 1000 meter

A-1 pupillen: kogelstoten, hoogspringen, 60 meter sprint, en afsluitend 1000 meter.

A-2 pupillen: kogelstoten, verspringen, 60 meter sprint en afsluitend 1000 meter.

De afsluitende 600 of 1000 meter is voor iedereen facultatief.

Als er tijd over is volgt aansluitend misschien nog een gemixte pendel-estafette.

Wordt er op zaterdag 1 mei getraind?

Nee, er is voor alle pupillen zaterdagochtend 1 mei GEEN training. Doe dus gezellig mee met de wedstrijd! (voor alle duidelijkheid: CD-junioren trainen wel)

Moet ik me inschrijven?

Ja, inschrijven is nodig zodat we een idee hebben hoeveel pupillen er mee doen mede in verband met het wedstrijdschema. Inschrijven gaat via de website atletiek.nu.

Wat neem ik mee?

De kantine is nog steeds dicht. Er is geen kleed-/douchegelegenheid. Er is wel een toilet. Geef uw kind(-eren) iets te eten en drinken mee; eventueel een stoel of kleedje om op te zitten of een tentje om in te schuilen. Sportspullen kunnen thuis al worden aangetrokken.

 

 

Weersomstandigheden?

Bij zonnig weer zonnebrand smeren of zonnepetje meenemen, bij koud weer, regen en/of wind warme kleren en regenkleding. Tenzij het heel erg slecht weer wordt gaat de wedstrijd gewoon door. Houd bij slechte weersvoorspellingen de Fortius website of uw e-mail in de gaten.

Bereikbaarheid

Geef uw kind een telefoonnummer mee waarop u te bereiken bent, zodat we indien nodig u kunnen bellen.

Tot hoe lang duurt het?

We hebben nu een concept tijdschema en gaan er vanuit dat de mini’s en C-pupillen rond 15.30 u de prijsuitreiking hebben. De B, A-1 en A-2 pupillen zijn waarschijnlijk rond 16.00 uur klaar. Kinderen kunnen rond die eindtijden worden opgehaald. Gebruik de voor corona gebruikelijke rij-routes.

Uh, mogen ouders niet kijken?

In verband met corona mogen er jammer genoeg nog steeds geen ouders op of rond de baan kijken. Ouders kunnen eventueel kijken vanaf de toegangsweg. Zorg daarbij niet voor opstoppingen. Er zijn voldoende trainers aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Maar …

Een wedstrijd organiseren kan alleen als er ook ouders bereid zijn om mee te helpen als (hulp-)jurylid. Ervaring is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk. Het tijdschema is alleen haalbaar bij voldoende (hulp-)juryleden.

U kunt zich opgeven als (hulp-)jurylid via uilhoorn@xs4all.nl. Wij laten dan zo spoedig mogelijk per e-mail weten of uw hulp nodig is. (Hulp-)juryleden (met hun deelnemende kinderen) worden overigens rond 12.15 uur verwacht. Denk nou niet te snel dat een ander zich wel opgeeft. Deze wedstrijd kan alleen goed verlopen bij inzet door voldoende vrijwilligers! Bij de wedstrijd van 10 april is dat net gelukt door spontaan aanbod van ouders op de wedstrijddag zelf.

Corona

Houd uw kind(-eren) thuis wanneer er gezondheidsklachten zijn. Dat geldt uiteraard ook voor uzelf als u zich als (hulp)jurylid heeft opgegeven.

(Hulp-)Jurylid

Zorg zelf voor benodigde veiligheidsmiddelen mocht u dit nodig vinden, zoals een mondkapje, handschoenen en een eigen pen. Houd ook 1,5 meter afstand tot de andere volwassenen. Schud geen handen. Gebruik de aanwezige ontsmettingsmiddelen.

Juryleden krijgen voor de duidelijkheid/zichtbaarheid een geel hesje.

Voor vragen kunt u terecht bij Dini (tijdens trainingen bij de tafel bij het fietsenrek) of bij Mark Uilhoorn 06-22922468 of uilhoorn@xs4all.nl, of de eigen trainer van uw kind.

Naar boven