Updates

Open Amsterdamse Kampioenschappen worstelen

20181210 Worstelen Amsterdam Vashisht 3e

Zondag 10 december zijn twee worstelaars van Fortius naar Amsterdam gegaan om daar mee te doen aan de Open Amsterdamse Kampioenschappen.

 

Ahmad Abbasie worstelde vier wedstrijden.

De eerste ging lange tijd gelijk op, maar hij verloor hier op punten.
Ook de tweede wedstijd begon hij goed, maar door een paar foutjes kwam hij in korte tijd op een flinke achterstand.
Toen hij dit met veel risico probeerde recht te trekken, werkte hij zich zo ver in de problemen dat hij op touche verloor.
Ook de derde wedstrijd werd een puntenwedstrijd. Vorige keer had Ahmad nog van deze worstelaar gewonnen. Dit keer werd het een hele spannende wedstrijd. Ahmed stond binnen no time achter met 8-0. Hij wist zich terug te knokken naar 9-8. Vanaf dat moment is de stand telkens maar 1 punt voorsprong voor zijn tegenstander geweest. 11-10, 13-12 enz. En een seconde na de tijd wist Ahmad zijn tegenstander te toucheren, maar te laat. Nu had hij dit al twee keer eerder gedaan in deze wedstijd, maar de mat in deze zaal ligt zo slecht, dat de scheidsrechters vaak te vroeg fluiten om de worstelaar te beschermen.
Zijn laatste tegenstander was een klasse apart. Die had al zijn tegenstanders met grote overmacht verslagen. Ook Ahmad moest eraan geloven en verloor zijn wedstrijd op technisch overwicht.
Gezien het wedstijdverloop, was de vijfde plaats niet goed, met iets minder tegenslag was een 2e plaats binnen het bereik geweest.

Vashisht Bihariesingh had een stroef begin van zijn eerste wedstrijd. Zijn doel was om bij deze tegenstander een paar nieuwe dingen te proberen. Dat liep in het begin gelijk fout en hij liep tegen een kleine achterstand aan. De aanval die zijn tegenstander probeerde werd door Vashisht goed overgenomen. Hij wist zijn tegenstander te toucheren.
Zijn volgende tegenstander was een Iraniër, een oude bekende. In het verleden had hij er weinig tegen in te brengen gehad. Ook vandaag was hij te sterk voor Vashisht, maar het kostte de Iraniër dit keer meer moeite dan de vorige keren.
Ook zijn laatste tegenstander was een bekende, een Tsjetsjeen uit België. Deze worstelaar was dit keer veel te sterk, hij won de wedstrijd met technisch overwicht.

Een derde plaats voor Vashisht.

20181210 Worstelen Amsterdam met scheids

Samen met topscheidsrechter Ron Visser

Naar boven