Updates

Recordregen in atletiekhal van Fortius

Nadat de Indoor Recordwedstrijd in 2020 vanwege corona afgelast moest worden, konden we de traditie dit jaar weer oppakken. Op zaterdag 30 oktober werd deze indoorwedstrijd voor alle categorieën weer in de hal van Fortius georganiseerd. Helaas waren er tijdens de wedstrijd voor de pupillen in de ochtend wat aanloopmoeilijkheden met de elektronische tijdwaarneming en de geluidsinstallatie, maar tegen de tijd dat de junioren, senioren en masters begonnen, waren deze technische problemen verholpen. De tijden op de 40 meter bij de jongste pupillen moesten met de hand worden geklokt. Alle overige tijden zijn wel elektronisch geregistreerd.
Er werden heel wat persoonlijke records verbeterd. Enkele toppers bij de meisjes junioren C en de masters zorgden voor een clubrecordregen.

Een paar ijzersterke C-meiden van Fortius stalen de show op de sprint- en springonderdelen. Cristy Pieter liep in 6,91 s een clubrecord MJC op de 50 meter, met achter haar Evy Wessels in een mooie 7,16 s. Op de 60 meter eindigde Anniek de Lange als eerste in 7,94 s, met Cristy als tweede in 8,02 en Evy als derde in 8,26. Stuk voor stuk prima tijden. Cristy liep in 9,38 s ook nog een snelle stijd op de 60 meter horden. Anniek liet de concurrentie ver achter zich op de springonderdelen. Op hoog verbeterde ze met 1,70 m het indoor clubrecord overall, dat wil zeggen voor de MJC, MJB, MJA én senioren vrouwen. Haar vertesprong van 5,59 m was een clubrecord bij de MJC, MJB en MJA. Op de nationale ranglijst aller tijden MJC komt ze met haar prestaties bij de beste 10 te staan. C-juniore Veerle Uilhoorn deed het met 10,66 m goed bij het kogelstoten.
Ook bij de jongens junioren B werd snel gelopen op de 50 meter. Wessel de Lange won in 6,55 s, Sven Hurkmans volgde in 6,66 s. Bij de meisjes junioren B stond Savannah Bailey goed te kogelstoten, met als beste prestatie 11,61 m.
Milet Hoornaar was bij de vrouwen senioren de snelste op de 50 meter in een p.r. van 6,96 s.
Bij de masters konden vier clubrecords worden genoteerd. Ricardo Hill liep de 50 meter in 7,16 s en dat was 0,06 s sneller dan het clubrecord M65 dat op naam stond van Ko Florusse. Ko – vijf jaar ouder dan Ricardo – vestigde op zijn beurt in 7,29 s een clubrecord 50 meter voor de M70. Hij vermorzelde in 8,68 s ook nog het clubrecord 60 meter M70, dat met 10,60 s op naam stond van Henk Barends. Ruben van Ameijden verbeterde het clubrecord kogelstoten M40 met ruim een meter naar13,05 m. Het oude record was van Robert Florusse. 

Uitslagen Indoor Recordwedstrijd pupillen en junioren D
Uitslagen Indoor Recordwedstrijd junioren CBA, senioren en masters

Naar boven