Updates

Records op indoorwedstrijd in relaxte sfeer

Op zaterdag 29 oktober werden de jaarlijkse Indoor Recordwedstrijden door Fortius georganiseerd. Het werd een leuke indoorwedstrijd in een relaxte sfeer, met in de ochtenduren de wedstrijd voor de pupillen en daarna die voor de junioren, senioren en masters. De aantallen deelnemers vielen helaas wat tegen. Er waren zo’n 25 % minder inschrijvingen dan in voorgaande edities. Van Fortiuszijde was de deelname bij de oudere junioren, senioren en masters met maar 5 junioren A/B, slechts 1 senior vrouw en een handvol masters ronduit bedroevend te noemen. Bij de de pupillen en de junioren C/D was er meer animo.

Er werd goed gepresteerd met heel veel persoonlijke records die natuurlijk nog meetellen voor de PR-competitie, waarvan de definitieve stand na 1 november wordt opgemaakt.
Kelvin Mol (JJD) maakte optimaal gebruik van de kans die de Recordwedstrijd biedt om nog even vlak voor de overgang naar een nieuwe categorie je records scherper te stellen. Bij het verspringen waren hij en Jemuël Mangoentaroeno in een leuke strijd verwikkeld toen Kelvin in zijn laatste poging toesloeg met 5,21 m. Met die prestatie verbeterde hij het clubrecord JJD van Stan Nispeling uit 2011 met vijf centimeter. Jemuëls verste poging was 5,01 m, evenens een mooie prestatie en goed voor de 6e plek in de Fortius 10-bestenlijst bij de JJD. Kelvin maakte er helemaal een topdag van door ook nog 7,89 s op de 60 meter te lopen. Hij bleef daarmee slechts 0,02 s verwijderd van het clubrecord JJD.
Een opvallende prestatie leverde ook B-juniore Savannah Bailey met 13,16 m kogelstoten. Zij nestelt zich hiermee op de 3e plaats in de 10-bestenlijst, achter de voor Fortiusbegrippen bijna legendarische Inge Barends en Pamela Kiel. Veerle Uilhoorn, eveneens MJB, verbeterde haar p.r. met vier centimeter naar 11,08 m.
Bij de masters konden twee namen worden bijgeschreven op de lijst met clubrecords. Mark Uilhoorn evenaarde met 1,31 m het indoor clubrecord hoogspringen M55. Hij deelt het record met Piet Barends (1998). Dini Grootenboer stootte haar eerste indoorwedstrijd kogel sinds ze 75 is geworden en liet met een mooie 7,39 m een clubrecord V75 noteren.

Uitslagen pupillen en junioren D
Uitslagen junioren CBA, senioren, masters

Naar boven