Updates

‘Ren voor haar leven!’ – Ladiesrun Dordrecht 7 okt.

De organisatie van de “Ren voor haar leven!” Ladiesrun Dordrecht laat weten:

7 oktober as. vindt de tweede editie plaats van ‘Ren voor haar leven!’ in Dordrecht. Een hardloopevent dóór vrouwen vóór vrouwen. Ga jij deze leuke uitdaging aan?

We hebben een mooi parcours voor je uitgezet door de polders van Dordrecht. Met elkaar komen we in beweging voor een goed doel: kwetsbare vrouwen die willen loskomen van hun verslaving of uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Ren jij voor haar leven?!

5 of 10 km

Ben je net begonnen met hardlopen? Dan is de 5 km een leuke eerste run om aan mee te doen! Ervaren hardlopers zijn natuurlijk ook van harte welkom! Houd jij van snelheid, competitie en race jij graag recht op je doel af? De 10 km route is een mooi moment om je PR te verbeteren!

Het goede doel

Met de run steun je kwetsbare vrouwen die graag een nieuwe start willen maken. Je rent bijvoorbeeld voor Sylvia. Vanaf haar 19e zat ze in de prostitutie. Voordat de ladiesrun in 2016 van start ging, vertelde Sylvia haar verhaal:

“Je rolt erin. Ik was een opstandige puber, zette me af tegen mijn ouders. Ik ontmoette een pooier die me gouden bergen beloofde. Ik zou elke week veel geld verdienen, maar toen ik eenmaal achter het raam zat, zag ik niets van dat geld terug. Het was één grote leugen. In korte tijd raakte ik alles kwijt. Niet alleen mijn familie en vrienden, maar ook mijn trots, mijn eigenwaarde. Om mezelf te verdoven, ben ik drugs gaan gebruiken. En dan word je helemaal afhankelijk. Een jaar geleden zette ik de stap om te gaan afkicken. Via de noodopvang van het Leger des Heils kwam ik bij De Hoop terecht. Ik ben zo dankbaar dat ik een nieuwe start heb kunnen maken!”

Lees meer over de ladiesrun en haar achtergrond in de flyer: download hier de flyer (als PDF, 490kB)

Naar boven