Updates

Saskia en Karlijn winnen zilver en brons op NK Junioren

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli vonden op de baan van Prins Hendrik in Vught de Nederlandse kampioenschappen voor junioren plaats. In een ongewoon spannende polsstokhoogspringwedstrijd hebben Saskia van der Boor en Karlijn Schouten zondag zilver en brons gewonnen bij de meisjes junioren B.

Door de twee Fortiusspringsters werd een sterk tactisch spel gespeeld, maar zij moesten hun meerdere erkennen in Nanah Fung-Loy van Ilion.

Saskia, die afgelopen winter indoor wel Nederlands kampioene werd, moest in Vught genoegen nemen met een tweede plaats. Ze sprong 3,50 m hoog, een evenaring van haar persoonlijk record. Karlijn, die enkele weken geleden tijdens een wedstrijd nog heel vervelend was gevallen, overtrof zichzelf op de baan van Prins Hendrik door haar persoonlijk record met 25 cm te verbeteren naar 3,45 m. Ze won er de bronzen medaille mee.

Eveneens van hoog niveau was de prestatie die Tibo Visser zaterdag leverde op de 800 meter jongens junioren B.Hij wist als eerstejaars B-junior in 2:01,07 vijfde te worden. In de series op vrijdagavond had Tibo een nog snellere tijd neergezet: 2:00,82, een persoonlijke record.
Duane van Dijkhuizen had zich als C-junior weten te plaatsen voor het polsstokhoogspringen bij de jongens junioren B. Met 3,85 m werd hij negende. Hilde den Engelsen werd op hetzelfde onderdeel achtste bij de meisjes junioren A met een hoogte van 2,90 m.

Uitslagen NK Junioren Vught 30-6 t/m 2-7-2017

 

Naar boven