Updates

Sterke prestaties Fortiusatleten op Try Out Games

Foto’s (Ed Turk)

Op zondag 3 december werden in Omnisport in Apeldoorn de Try Out Games georganiseerd. De wedstrijd was bedoeld als “generale repetitie” voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen indoor, die in de eerste maanden van 2018 worden gehouden, en vormde voor atleten een buitenkans om aan een wedstrijd mee te doen in de enige volwaardige indoor atletiekaccommodatie die Nederland rijk is. Tien atleten van Fortius maakten van de gelegenheid gebruik en zetten sterke prestaties neer.

Levi Casilio deed het bijzonder goed op twee sprintonderdelen. Bij de jongens junioren A werd hij op zowel de 60 meter als de 200 meter vierde met een persoonlijk record. De 60 meter liep hij in 7,43 en de 200 ging in 23,82. Hij schaart zich met deze tijden onder de beste junioren-sprinters in de geschiedenis van Fortius. Zijn broer Dale liep in 7,60 op de 60 m eveneens een p.r. en werd 16e bij de mannen senioren. Quinten van der Elst liep in 24,60 een sterke 200 meter. Met dit p.r. komt hij binnen in de 10-bestenlijst van de jongens junioren B. Milet Hoornaar (V. Sen.) liep de 60 meter in 8,33, een verbetering met 0,01 seconde van de tijd die zij liep op de Indoor Recordwedstrijd eind oktober.
Bij de technische onderdelen vielen de prestaties van B-junior Finn Joosten op. Bij het kogelstoten verbeterde hij zijn p.r. met 16 cm naar 11,42 m. Hij werd er tweede mee.
Sigrid Florusse was in 9,30 s op de 60 meter de snelste van de vrouwen masters.

Bekijk hier alle prestaties van de Fortiusatleten en bekijk hier de volledige uitslagen.

Naar boven